Állatorvosi altatás kérdés?
Ha még sosem láttak avval a macskával a rendelőben, valószínű feltesznek pár keresztkérdést. Pláne, ha nincs komolyabb betegsége.
Miért akarnál elaltatni egy macskát?
Szerintem nincs arra kikotes, hogy csak a gazda viheti. Mivel altalaban altatasra beteg allatokat visznek, ezert eleg gyanus lenne 2-es, ha egy egeszseges allattal mesz oda.
En anyukam kutyajat vittem, pedig az o neven volt. De mire az altatashoz ertunk, addigra mar par allatorvosi kezelesen tul volt, orvossal egyutt jutottak erre a dontesre, csak en vittem el, mert anyukam ugy erezte, nem kepes kepes ra.
Nem emlekszem, hogy tolem kertek volna barmit is, vagy alairtam-e valami papirt. Bar ez azert lehet; mert nyilvan engem is megviselt a dolog, nem erre koncentraltam.
De nem csak ugy beallitottam, hogy hello, akkor en most hoznam a kutyat, az orvos ismerte a sztorit, mert o kezelte korabban is.
A mi állatorvosunk nem altat "ismeretlen" állatot... vagyis úgy, hogy először állítasz oda egy állattal, hogy altatást kérsz, nem altatja el. Csak kivételes, sürgősségi esetben, pl. volt hogy balesete volt a kutyának, nagyon súlyos sérüléssel, és nem lehetett segíteni rajta, ő volt a legközelebbi orvos.
De amúgy csak vizsgálatok után altat. Akkor meg úgyis kiderül, hogy ki a tulaj.
Altatáshoz, mind anesztézia, mind eutanázia során kell egy beleegyező nyilatkozatot aláírni. Ezt az állat tulajdonosának kell aláírnia (ha van).
Nyilván sokféle eltérő eset van, kérdező nálatok mi a pontos helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!