Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a macskámnak?

Mi baja lehet a macskámnak?

Figyelt kérdés

Eddig egy szép, egészséges kinti kan cica volt. Most azonban csipás a szeme, és egyiket alig nyitja ki, le van fogyva és alig nyávog, pedig elég hangos szokott lenni. Találtam a fülén egy bolhát is, eddig soha nem volt bolhája. Kullancsirtót kapott, meg azt hiszem féregtelenítve is van.

Lehet hogy a bolhától lett baja vagy ez valami más? Mit tehetek?

Sajnos anyagilag nem állunk olyan jól, hogy állatorvoshoz vigyük:(

2023. jún. 18. 15:10
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
57%

Mondjuk nekem benti cicáim vannak és ez jó is így.

Lefordítom akkor az olvasott panelházi állatvédők szösszeneteit:

-Ha valakinek nincs pénze, akkor inkább hagyja éhenpusztulni a kobormacskát, és ne etesse.

-Ha mégsem üldözi el, akkor kutya kötelessége a saját egzisztenciáját is kockára téve támogatni.

-Ha ez nem lehetséges, akkor köteles a saját testéből táplálni az állatot.

-A kóbormacska inkább pusztuljon éhen, minthogy a szegény ember enni adjon neki.

Gratulálok! Mind a szűklátókörűséghez, mind a rosszindulathoz!

2023. jún. 18. 16:13
 12/41 anonim ***** válasza:
86%

"(állítólag a langyos kamilla tea nem jó, de a régiek erre esküsznek)"

Dehogynem jó, néhány nap alatt leviszi a gyulladást csak gyorsan kiszárítja a szemet :D

Mikor az egyik kóbor cicának akit etetek kötőhártya gyulladása volt, az állatorvos külön ajánlotta, hogy kamillázzam és adott mellé egy hidratáló szemcseppet, egy hét alatt rendbe jött pedig nagyon csúnyán be volt gyulladva a szeme :D Igaz, antibiotikum injekciót is kapott, de csak az nem lett volna elég :D

Kérdező, kamillázd be a szemét, viszont valami más baja is van szegénynek szerintem. A kamillát csak egyszer használd, mert nagyon könnyen kiszárítja a szemet (ahogy feljebb is írtam). Ha pár nap alatt nem viszi le teljesen a gyulladást akkor ismételd meg, de ha már kinyitni se tudja a szemét akkor antibiotikum injekció kéne, az viszont 8-9000 Ft körül van (legalábbis nálunk) és nem lenne elég egy.

2023. jún. 18. 16:15
 13/41 A kérdező kommentje:
Megsimiztem, de nem érzékeltem, hogy fájna neki bármi is. Azonban észrevettem egy sebet a nyakánál és az orra is száraz.
2023. jún. 18. 16:21
 14/41 anonim ***** válasza:
77%

#11:

Ha egy macskának komoly betegsége van, attól nem fog meggyógyulni, ha enni adsz neki, okoskatörpike. De vernyogjál csak te is.

2023. jún. 18. 16:23
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

"-Ha mégsem üldözi el, akkor kutya kötelessége a saját egzisztenciáját is kockára téve támogatni."

Igen az.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény

2023. jún. 18. 16:28
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy FIVes is lehet :(
2023. jún. 18. 16:33
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Minden hónapban félre kell tenni valamennyi pénzt állatorvosi ellátásra sürgősség esetén.

Azért magyarországon közel sem megfizethetetlen az állatorvos.

2023. jún. 18. 16:35
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire szarul megy akkor kikötteted a netet. Nem létszükség és valakinek az élete sem múlik rajta aztán akkor lesz keret állatorvosra.
2023. jún. 18. 16:43
 19/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jóindulatú válaszokat, megtörölgettem kamilla teával a szemét és kentünk rá gyulladáscsökkentő krémet is.

Majd még jelentkezem az állapotáról.

2023. jún. 18. 16:52
 20/41 anonim ***** válasza:
14%

14# Pl. mi madarakat is etetünk télen, mert ideszoktak. Akkor most őket is orvosi ellátásban kellene részesíteni?

Látszik, hogy a te soraid mögött is a hülye okoskodása van.

Én elviszem a saját állatomat dokihoz ha beteg.

A kóbort megetetem, és ha befogadni nem tudom, elviszem a menhelyre, nálunk befogadják.

Nyilván te inkább hagyod megdögleni.

2023. jún. 18. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!