Mit csinálnál egy nagyon élni akaró mozgássérült kismacskával ?
Már volt pár evvel ezelőtt egyszer hasonló. Az állatorvos azt mondta, hogy fejlődési rendellenesség: a magzati életben az anyját ért fertőzés következménye. Megoldási módot meg tudott nyújtani (vizsgálatról beszélt az állatorvostudományi egyetemen...)
Az a macska tudta részben használni a hátsó lábait (pl nehezen, de tudott lépcsőzni), a mellsői rendben voltak, a feje rángatódzott. Az ő életének úgy lett vége, hogy kiment az utcára és elütötte egy autó. Utána bedrótoztam a kaput azt a részét, hogy ne lehessen olyan könnyen kimenni az utcára egy macskának.
Aztán itt van ez a szürke, félperzsa jellegű kb egy hónapos kiscica. Három hete elütötte az anyját egy autó az utcánkban. Az egyetlen testvére 2 hete elhunyt.
Szóval 3 hete etetem tejpótló tápszerrel. Kb egy hete már nyilvánvaló volt hogy ő is mozgássérült lesz. OK, az előzmények okán nem lepődtem meg. Ma sajnos rosszabb lett: estére már a két hátsó lábacskája lebénult.
Délelőtt még tudott úgy-ahogy menni velük, fokozatos volt a romlás.
Keservesen nyávogott az esti etetés során: járkálni szeretett volna de már nem tud.
Orvoshoz majd akkor szeretném vinni, amikor már oltani lehet (addig még egy hónap van).
Ilyen mozgássérült kocsit hogyan lehetne házilag ideiglenesen eszkábálni neki ?
Leukozisos a cicam,11eves. Meselj meg 😊
Egy ilyen magadfajta hazi
szaporitotol fogadtam orokbe kolyokkent anno, mar fertozotten.
Nincs ugyan ra konkret gyogyszer, de van tuneti kezeles es alap a benti tartas.
Parszor mar sikerult visszahozni ot a “halalbol”, de en azonnal vittem orvoshoz, amikor mar egy picit is gyanusan viselkedett.
Konyorogve kerlek, ne tarts macskat!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!