Tényleg nem létezik,vagy nem hajtanak végre vesebeteg állatokon,veseátültetést? Ha nem akkor miért nem?
Szerintem azert nem csinalnak szervatultetest hazi kedvenceken, mert a kilokodes veszelye ugyanugy fennall, mint az embernel. Ha viszont immunsupression gyogyszert kap, akkor akkora a kockazat, hogy elkap valamilyen masik fertozest (amiben elpusztul), hogy egyszeruen nem eri meg. (hiaba benti cica/benti kutya, te akar a cipoddel beviheted a hazba a bacikat)
Ezen kivul szinte lehetetlen azonos vercsoportu elhullott, de meg atultetheto szervekkel rendelkezo hullat talalni. Ezen kivul, a koltseg szerintem tobb milliora rugna (elokeszuletek, mutet, utogondozas).
Azt meg sem emlitem, mekkora szenvedes lenne mondjuk egy cicanak vagy kutyanak, lovakrol stb. ne is beszeljunk.
Nem vagyok allatorvos, laikus vagyok, de igy gondolom.
1. Nincs donor állat.
2. Nincsenek alapos klinikai vizsgálatok a szervátültetésre vonatkozóan kisállatokban.
3. Drága, a legtöbb gazda nem tudja vállalni a költségeit, ezért nincs gyakorlata.
4. Ugyanígy kb orvos sincs, aki elvégezze ezt a műtétet.
5. Ha tetszik, ha nem egy ilyen műtétnek etikai kérdései is vannak. Mindenképp életben kell tartani azt a macskát? Nyerek vele annyi plusz időt neki, hogy megérje a kockázat? Stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!