Mit csináltok a cicakaki szaggal?
A lakásban a bejárat melletti kis szobában van a fedett macskaalom a cicunak. Rendszeresen cserélve, és ürítve van az alom. A cica ha kakilni megy utána mégis megáll a kis helyiségben a cicakaki szag, utána meg megy a lakásba tovább. Konyhába, nappaliba, hálóba...
Mit lehetne tenni cicakaki szag ellen?
Milyen idős a macska?
Kiscicáknak sokszor büdösebb, ahogy nőnek, normalizálódik majd a szag.
Viszont ha felnőtt és ilyen büdös, akkor egészségügyi problémára utal, mert a nem megfelelő emésztés jele ez. Tápváltás ajánlott minimum. Lehet akár ételérzékenység tünete is.
Nem büdös cicakaki szaga van, hanem alapjárat cicakaki szag, ami a standard cicakaki jellemzője. Ez terjeng a lakásban, ha wc-zik a cica.
Egy 7 éves, miskárolt, nőstény cicánk van.
Nedves tápot eszik elsődlegesen. Többfélét is kap, de egy-két bizonyos táptól eltekintve a széklete az alap maradt.
Szerintem fedett alomba jobban megrahad a szag.
Amúgy szellőztetek, és néha autoillatosító spayt fújok az alom közelében valamire.
Légtisztító készülék is hasznos.
Hát pedig ha terjeng a lakásban a szag, az nem normális. Vagy rossz az alom, vagy nem jó a macska egészsége.
Nálunk 3 macskánál nem lejet szinte érezni se, hogy használták az almot.
A légtisztító készülék képes a szagokat semlegesíteni, megkötni?
Nyitott alomnál a kisasszony szétfürdi az almot. Imád alomban kaparászni.
Kipróbálom pár napot, hogy milyen lenne tető nélkül.
Almok közül próbáltam már sokat, és ez volt a legjobb, amit nem hordott szét a cica és a szaga is vállalható volt (Cats best).
Érzékeny vagyok a szagokra. A cicánál még szétnézek kaja ügyileg, hogy okoz-e változást valami.
A cicakaki szag másoknál is ugyanúgy cicakaki szag, amit könnyen észrevesz az orrom (extra érzékeny).
Látok olyan tápokat, amit szagtalan cicakaki kialakítására vannak speciálisan kialakítva. Ezek jók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!