Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tényleg úgy jó, ha 1x szül a...

Tényleg úgy jó, ha 1x szül a macska és utána kerül ivartalanításra?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm azt mondta nekem, hogy nem egészséges ivartalanítani a lány macskát, úgy hogy 1x nem szül az életében.

Ők kint tartják nappal a macskát, hogy essen teherbe, nevelje fel a piciket és csak utána akarják vinni ivartalanítani.

Egyébként éjjelre mindig bezárják a garázsba, hogy ne essen baja neki. Tehát szeretik szerintem a macskát.

De ilyen elméletről sose hallottam még.

Miért jó ha szül egyszer a macska és kiscicakat nevel ?

2023. márc. 10. 10:33
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Én sem értek egyet velük.

Igaz nekem fiú cicám van, viszont már 7 hónaposan vittem ivartalanítani, és ki sem engedem a házból. De hát ők tudják...

Csak nem értem minek akarnak kismacskákakt, amikor ezt az egyet is whiskas és társai moslékkal etetik.

2023. márc. 10. 12:01
 12/28 anonim ***** válasza:
69%

Mert ennyi eszuk van. Sajnos rengeteg a buta ember, meg ugyis, hogy a csapbol is az folyik, mennyire nem kene hagyni koborolni a macskat, meg mennyire nem kene hagyni szaporodni, stb.

Sajnos egyszeruen ezt meg a normalis etetest az ilyeneknek hiaba magyarazod. Nem ertik meg. Nem baj, majd cirmike leukozisos lesz, mert nem oltatjak es hagyjak szaporodni, aztan majd jon a siras. Meg ha eltunik; akkor is.

2023. márc. 10. 12:32
 13/28 anonim ***** válasza:
28%

#11: "whiskas és társai moslékkal etetik"

A Whiskas-t nem nevezném mosléknak, amikor 20 éve az első macskám idekerült, szinte nem is lehetett mást kapni, és elég jól elvolt azon is. Vehetsz a macskának 900 Ft/tasak áron akár Leonardo-t, az se pótolja teljesen a természetes prédaállatokat (a marha, csirke, bárány, sertés, vadhús amúgy sem természetes tápláléka), és az én macskáim napokon belül megunják az itt kapható legjobb tápokat is, és akkor szívesebben megesznek egy olcsóbb, pl. DM-es nedvestápot.

2023. márc. 10. 13:59
 14/28 A kérdező kommentje:

Hasonlíts össze egy Whiskas és egy Applaws tápot pl.

Tetszik, nem tetszik a Whiskas egy moslék.

2023. márc. 10. 14:01
 15/28 anonim ***** válasza:
27%

Felőlem hívhítod annak is, nem neked kell ízlenie, hanem a macskáknak. Én etettem/etetek kinti kolóniákat, amik a Whiskas-tól olcsóbb tápokat kapnak, és tudod mi ízlik nekik a legjobban? A nyers csirkeszív, csirkenyak, konyhai húsos ételmaradékok. És egészségesek így is. Itt látható egy részük:

[link]

2023. márc. 10. 14:16
 16/28 anonim ***** válasza:
26%
Még annyi, hogy nem tudom Whiskas száraz- vagy nedvestápról beszélsz?
2023. márc. 10. 14:30
 17/28 anonim ***** válasza:
67%
#13 Nyilván szívesebben eszik az olcsót, tele van nyomva ízfokozóval, mert húst nem nagyon látott, valami íze meg azért csak legyen. Te is szívesebben eszel (feltételezem) chipset/csokit, mint mondjuk salátát :D
2023. márc. 10. 14:40
 18/28 anonim ***** válasza:
74%

Tokmindegy. Olvasd mar el az osszetevoket, nem jo se a tap, se az alus.

Amugy ezerszer inkabb egyen csrikeszivet a macska, mint ezt a szart, szoval ez a resze teljesen oke :D

Es az, hogy a macska mit eszik meg szivesebben..hat basszus. En is a mekit valasztom a brokkoli helyett, ha ez a ket opcio van. A macska is ezerszer inkabb megeszi az izfokozos, szar minosegu tapokat, mint a jobbakat. De attol meg nem egeszseges 🤷‍♀️

Kinti kobor macskakra azert persze mas szabalyok vonatkoznak. Nekik gondolom szinte mindegy mit esznek, csak kaja legyen. De en a sajatomat probalom egeszsegesen tartani. O is kap husit, meg jo minosegu tapot.

2023. márc. 10. 14:44
 19/28 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy buta szemlélet, és maradi, csak szaporítják szegény állatot. Ígyis rengeteg a kóbormacska.
2023. márc. 10. 17:55
 20/28 anonim ***** válasza:
31%

#17: "Te is szívesebben eszel (feltételezem) chipset/csokit, mint mondjuk salátát "

Nem jól feltételezed, 63 évesen nem a chips-evő generációhoz tartozom, bár néha-néha nem vagyok ellene. A csokoládé egészséges egy bizonyos kakaószint fölött, de azt is ritkán eszem.

#18: "En is a mekit valasztom a brokkoli helyett, ha ez a ket opcio van."

Én nem.

2023. márc. 10. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!