Lehet csak száraztáppal etetni a macskát?
Nagyon jó minőségű, szinte csak hús tartalmú (gabonamentes) száraztáp, nagyon szereti. Mindig próbálok mellé adni nedvestápot, de mindegy, mennyit rakok elé, a felét meghagyja és pár óra múlva már nem eszi meg. Tiszta pocsékolás az egész. A whiskast persze megenni, de egészségügyi okokból azt már nem adok neki. (Régóta, tehát nem most akarom átszoktatni)
Szerintetek elél a különböző ízű száraztápokon és sok vizen a cica? Mondom még egyszer, hogy nagyon jó minőségű táp. (És inni is szokott szerencsére jó sokat)
Persze. Mondjuk az egér, madár az elég rizikós, ezek az állatok lehetnek mérgezettek vagy fertőzöttek amibe a macska bele is halhat. Emiatt nem értem, hogy ha nem sajnálod rá a drága száraz tápot, miért engeded kijárni. De mindegy, hamarosan úgyis sokan le fognak támadni emiatt.
Minden esetre, kérdésre válaszolva, nem lesz semmi baja a csak száraz tápos etetéstől.
Ha mondjuk kiscica és még hullik a foga, akkor lehet a fájdalmasabb időszakokban nem fogja megenni, de azt te is észreveszed majd. Vagy idős korában is lehet majd inkább eszik nedveset mikor már nehezére esik a rágás. De míg életerős addig nyugodtan etesd csak szárazzal.
A mi macskáink dettó.... Van egy két száraztáp, amire nagyon rá vannak kattanva. Egyre kevésbé hajlandóak megenni mást, nedveset, amit korábban szintén faltak....
Én szigorú vagyok, nem engedek nekik, amíg a nedveset nem ették meg, nincs bogyó....
A madarászásról szoktasd le őket, néha adj nekik valódi húscafatokat, valami olcsóbbat, hogy lusták legyenek vadászni!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!