Hány hónaposan ivartalanítottad a macskádat?
Most kb.5-5,5 hónapos, szobacica. Még az ivarerettseg előtt szeretnénk elvégezni, nehogy jelolje a házat.
Hogy viselte a (kandúr) macskád?
"láttam, hogy abszolút semmi bajuk, ugyanúgy viselkedtek, mint azelőtt.":
Ha teged ivartalanitananak akaratod ellenere, bizonyara te is ugy erezned, hogy abszolut semmi bajod, es ugyanugy viselkednel, mint azelott.
7 hónaposak voltak a macskáim, amikor orvoshoz vittem őket. Ha jól táplált a cicád, lassan viheted ; majd orvossal egyeztess. Van, amelyik doki ragaszkodik bizonyos betöltött korhoz.
Nem lesz semmi baj; kicsit kába lesz egy ideig - addig célszerű rajta tartani a szemedet -, de a kandúrok viszonylag hamar talpra állnak.
8-9 hónapos volt a kandúrkám, amikor hozzánk került, egy héten belül vittem is dokihoz - ExoPetbe vittem, ők 4 hónapos korban ajánlják.
Aznap este egy kicsit látszott rajta, hogy nem teljesen oké - imbolygott, nem volt olyan energetikus és játékos, mint máskor - de másnap már helyrerázódott :)
Kérte, hogy játsszunk vele (persze csak óvatosan) és ismét egy kis energiabomba volt.
A doki figyelmeztetett, hogy hányhat a műtét után, szerencsére ez is elmaradt.
Az asszisztens a beavatkozás után ezt mondta: "A cica nem viselte jól az altatást, de jól van" - ébredéskor egy sötét, csendes helyen volt a hordozójában, hogy nyugis legyen, utána egy kicsit mászkálhatott a rendelőben. Nem tűnt úgy, mint akinek komoly gondja lenne (kivéve persze az altatás utáni kótyagosságot és az új helyen való óvatoskodást), nem mutatta stressz jelét; szóval minden rendben ment :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!