Sokan írják, hogy macskákat nem szabad kiengedni, mert kártékonyak. Minden vidéki buta,aki nem ivartalitja a cicákat. Ne menjen a kerítésen túl...Ez komoly?
8-as
A macska érdeke, hogy ne üsse el egy autó, ne támadja meg egy kutya, ne mérgezzék meg, ne használja valami hül.egyerek focilabdának.....
Csak nézz körül az itt feltett kérdések között, hogy hány kijárós macska tűnik el.
Mindkét oldalon vannak valós érvek. Valóban, a házi macska elképesztően sokat gyilkol feleslegesen, mert ennyire nincs semmi dolga és unatkozik. Ez mondjuk az ember hibája. Az ivartalanított macskák lefialnak, tele lesz a világ kóbor macskával, ez is az ember hibája mondjuk. (Hozzánk is jött már be nőstény fialni, aztán meghalni, mi etettük a piciket, amíg nem találtunk gazdát nekik.) Engem az is zavar, hogy a szomszéd macskája az udvaromra jár sz*rni, amíg volt kutyám, uszítottam mindenféle macskára.
Másik oldalról viszont úgy gondolom, az nem élet egy állatnak, hogy pl. be van zárva egész életében egy 40nm-es macskahálós lakásba, az is állatkínzás. Régen tanyákon szabadon járhatott a macska, csakhogy egy tanya közelében nem volt olyan közel lakott terület, hogy túl nagy gondot okozott volna, ráadásul mint minden háziállatnak, neki is megvolt a funkciója, ha etetni kellett, ott már nagy baj volt.
Levonhatja mindenki a saját következtetéseit. Nekem a személyes véleményem az, hogy aranyosak meg minden, de otthonra nem kéne macska, és nem is igazán értem, miért tartanak az emberek háziállatként macskát, mert még ha macskamániás is lennék, egy eléggé önző és öncélú dolog az ember részéről.
Elírtam, természetesen az ivaros macska fog fialni.
#13 Nem is a macska a kártékony, hanem a macskatartó ember, akinek az igényei miatt újabb macskák születnek. :)
Ami az EMBEREK számára nem "hasznos" az kártékony.
Rudyard Kipling: A magányosan sétáló macskám
Tegyél rá pórázt. Nem macska lesz....
Nekem a ház körül kóborló macskám oldotta meg az egér, patkány, pele problémát, 0-24 órában szórakozik a rágcsálókkal, nem ért semmit a mérgezés, egérfogók, házhoz hívott görényes ember.
Azért megnézném, aki kertes házban lakik, mennyire sikerül bent tartania a házban a macskát...
Nyilván az szövegel erről a házban tartott macskáról, aki még fotóról se látott macskát, azt is megkockáztatom, azt se tudja hogy néz ki.
Másik kedvencem, amikor a debil idióta állítása szerint "összeszarja" a kóbormacska a kertjét...
Ez is valami kutyás f.sz lehet, macska kizárólag egy helyre ürít, és azt is gondosan elföldeli, elkaparja.
Az állatvédelmi törvény azon részét meg a KUTYÁKRA találták ki, mivel a macska:
Nem szar össze mindent
Nem üvölt 0-24 órában éjjel nappal
Nem mar halálra bárkit, nem csonkít, nyomorít meg senki embert.
Nem koszol, nem tesz tönkre semmit, stb.
Nekem is kijár a macskám jóideje, és nincs baja, nem is volt.
Mondjuk nyilván nem egy autópálya, szakadék, kutyatelep, lőtér, repülőtér, stb mellett élek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!