Jogosan vagyok kiakadva? (Meghalt a cicám.)
Ennyire még egy macskát se szerettem. :( Másfél éves kandúr, bújós.
Nem jött elé tegnap egész nap (pedig sokat szokott a házban lenni). Anyám csak annyit mondott, hogy szerinte megmérgezték. Mert tegnapelőtt hányt és ő kitette, hogy ne a házba hányjon. De nekem nem szólt semmit róla.
Tegnap elmondta, mert nem volt sehol a macska. Kerestem mindenhol, de nem találtam. Elbújhatott valahová, vagy a szomszédba csavargott.
Ma korán reggel a teste a bejárati ajtó előtt volt, sokkot kaptam, mikor megláttam. :(( Még a gyomrom is összeszorult, egész nap nem bírok enni se. Este még sokszor kinéztem és körbejártam, de nem volt ott. Éjjel érkezhetett de nem kérezett be, pedig nagy hangja volt. Biztos nagyon beteg volt már. :((
Vitatkoztunk anyámmal, ő is hibás, állatorvost kellett volna hívni vagy tejet, tojásfehérjét adni, de egy szót se szólt nekem vasárnap. :(((
Vagy méreg volt, vagy mérgezett egér, bármi lehetett, nem tudni.
Most mit tegyek? El vagyok kenődve, semmi életkedvem, fekszek és sírok azóta, és még én vagyok a hibás, hogy kioktattam anyámat.
Drága cicám, egyetlen örömöm is odaveszett.
Újabb felelőtlen állatartó kérdését olvashattuk.
Mikor tanuljatok már meg hogy a macskát nem szabad kijarósként tartani?
Nembértem ezt a hisztit, hogy miért ne lehetne a macskát kint tartani?
Minden állat számára az a leg egészségesebb és legboldogabb élet, ha élheti a szabad életét. A macska nem szobadísz, hiába van játéka, kényelne odabent, az sajnos kevés. Lakótelepi macskánál érthető, ha nem lesz kijárós. De kertes háznál felesleges bezárni.
Laktunk tanyán, laktunk falun, mindig volt macskánk, több is, sok évet megéltek, pedig csavarogtak rendesen.
Akkor tartsuk bent a kutyát is, mert az is kilóghat, lyukat ás a kerítés alatt, mérgezett kaját dobhatnak be neki.
Szomorú.
Itt nem a kérdező a hibás, hanem az anyuka, aki eléggé érzéketlenül áll a témához. Sajnos állattartás terén nagyon külömböző a hozzáállásuk, sajnos ez így nem működik.
24-es a hiszti a kérdező részéről volt. Kérdező, amúgy ha az idegen kutyákat nem szívesen látnád a te kertedben, úgy más sem a te macskádat.
Javaslom a szomszédodnak hogy bontsa meg a kerítést, hogy néha hagy érezze magát szabadnak a kutyája a te telkeden. Ugyanannyi joga van a kutyáknak is.
"Akkor tartsuk bent a kutyát is, mert az is kilóghat, lyukat ás a kerítés alatt, mérgezett kaját dobhatnak be neki."
Öm...ja. Egyébként a kutya sem kerti dísznek van kitalálva, jó reggelt.
Vicces mikor felelőtlen emberszabásúak olyan fogalmakkal dobálóznak, hogy "legboldogabb élet" a macskának. Hát, láttam már mérgezett meg elütött macskát, egyik sem tűnt boldognak. Meg a bokor alatt betegségtől elpusztulók sem.
Az is jó, hogy a macskáitok "sok évet éltek", mert ha számszerűsíteni sem sikerült, akkor jó eséllyel gőzöd sincs, meddig éltek. Gondolom fogyóeszköz volt, mint az átlag balkáni állattartónál.
Ha a gyerekedet nem csapnád ki az utcára azzal a címszóval, hogy ő így a legboldogabb, de a macskáddal ezt megteszed, akkor te se gondolod komolyan amit állítasz. Ha meg a gyerekedet is kicsapnád, akkor megkérdezném, hogy van-e papírod az állapotodról, vagy egyelőre ez még diagnosztizálatlan.
11-es nagyon jól mondja. Hogy lehetne már egy macskát bent tartani a házban? Látszik, hogy ezt olyanok írják, akik ezt még nem próbálták meg.
A macska nem ugyanaz, mint egy kutya. Egy kutyát valóban ne hagyjunk kóborolni stb.,mert veszélyes lehet. Egy macskát meg nem lehet bent tartani.
A kérdésről annyi a véleményem, hogy mivel csóri macska hazament és ott hányt, anyuka ha szólt volna és orvoshoz vitték volna, talán lehetett volna más a végeredmény. Vagy úgy, hogy megmenekül, vagy úgy, hogy el lehet altatni. Véleményem szerint szemét dolog volt kirakni a macskát, mert hányt a helyett, hogy szólt volna és elvitték volna orvoshoz. Ezt nem tartom valami humánusnak. Maga a többi dolog nem befolyásolható. A macskák sorsa sajnos ez. Elütik őket, megmarják őket a kutyák és megmérgezhetik őket. Ez van, ezt kikerülnj nem lehet, pl.bezárni egy macskát egy házba, mert óhatatlanul is kiszökhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!