Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cica meddig maradjon ivartalan...

Cica meddig maradjon ivartalanítás után a hordozóban?

Figyelt kérdés
Nemrég értünk haza, a rendelőben azt mondták, hogy maradhat egész éjszakára. De ha pisilnie kell akkor hogy fogom/fogja megoldani? Vagy engedjem ki egy 2 óra múlva és ha pisilt az alomba utána tegyem vissza őt?
2023. febr. 10. 19:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%
1es vagyok. Nekünk egy lány macskánk volt eddig. Ő nagyon dőlöngélt 4-5 óra múlva is. Ki akart jönni a hordozóból. Kiengedtük, de mászott volna fel a kanapéra, székre ahonnan pedig borult lefele. Fogtuk, így nem lett baja.. De inkább visszatettük a hordozóba egész estére.
2023. febr. 10. 20:38
 12/23 kamureg ***** válasza:
0%

mindenféle állatkám volt és van :)

Egyiptomi ugróegétől kezdve az aligátorig , "minden"

Macskám is 3 at mentettem egy gyártelepről és hidd el semmi dolgod, vidd el a műtétre és a továbbit bízd rá ...

Hidd el imádni fog míg él :)

2023. febr. 10. 20:43
 13/23 A kérdező kommentje:
Most kiengedték, de rögtön megijedt és bemászott a kanapé mögött lévő radiátor alá. Nem akar kijönni, csak morog.
2023. febr. 10. 20:50
 14/23 A kérdező kommentje:
*kiengedtem
2023. febr. 10. 20:51
 15/23 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvos, hogy csak holnap kaphat enni es inni.
2023. febr. 10. 21:07
 16/23 anonim ***** válasza:
92%

Múlt hét hétfőn ivartalanították a 10 hónapos nőstény macskámat. Amikor magához tért, utána én is kinyitottam neki a hordozó ajtaját, de még sokáig dőlöngélt,sokszor elesett.

Azt javaslom, hogy egy ideig inkább hagyd még benne a hordozóban, mert neki sem jó, ha annyiszor elesik, vagy neki megy mindennek. Szegények ilyenkor nagyon mennének mindenfelé.

2023. febr. 10. 21:21
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Jézusom 18, húzz már innen, ez mem az a kérdés, ahol téríteni kell. Pláne, hogy baromságokat hordasz össze -.-

Kérdező, altatásból ébredve még valószínűleg kába, bizonytalan - ezért is morog mindenre, jelzi, hogy nem tudom, mi van, hagyjon békén mindenki.

Inni akkor kaphat, ha már teljesen kiment belőle az altató, azaz tiszta a tekintete, nem látod a harmadik szemhéját, és képes egyenesen közlekedni.

Az evéssel pedig várd meg a holnapot.

Az nem baj, hogy kiengedted a hordozóból (bár magaddal kitoltál, mert takarítani kellhet utána, ami bútor alá bújásnál necces), az a lényeg, hogy magasra felugrálni ne engedd.

Ahogy megy ki belőle az altató, hányhat is, ne ijedj meg, ez normális. Maga alá pisi is előfordulhat, bár alapvetően bennük van az ösztön, hogy az alomba (vagy kijárós cica esetén ki) menjenek, szóval ha nagyon céltudatosan elkezd kúszni kifelé, akkor gyanakodhatsz, hogy almozni próbál(na).

Hagyhatod a hordozóban, vagy becsukhatod pl. fürdőbe, konyhába, ahol nincs hova felugrálni, és könnyű utána takarítani. Szőnyeget érdemes kerülni.

Holnapra cicabaja sem lesz. :)

A varratokra figyelj, ne engedd, hogy nyalja, piszkálja, mert felszakíthatja a sebet. Ha nagyon azt látod, hogy nem hagyja békén, érdemes lehet mégis gallért vagy ruhácskát kérni neki a gyógyulási időre.

2023. febr. 10. 21:23
 18/23 A kérdező kommentje:

Azóta se jött ki a radiátor alól, sajnos kiszedni se tudom, hogy vissza tegyem mert fúj rám. A férjem próbálta, de őt meg is harapta.

Úgyhogy most hagyjuk. Remélem hamarosan kijön, még egy ideig fent leszek aztán utána alszom.

2023. febr. 10. 21:27
 19/23 A kérdező kommentje:
18-as ne haragudj de ezek egyáltalán nem a kérdésemre adott releváns válaszok. Nem alom vagy kaja kérdésem van.
2023. febr. 10. 21:28
 20/23 anonim ***** válasza:
88%
Én utána addig hagytam a hordozóban míg ki nem ment belőle a szer. Pár órát. Úgy voltam vele, ne dülöngèljen nekem össze vissza. És én kisállat pelenkát tettem a hordozóba és kellett is.
2023. febr. 10. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!