Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cica nem tűri meg ivartalanítá...

Cica nem tűri meg ivartalanítás után se a ruhát, se a tölcsért. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Ma ivartalanították a kiscicámat és eleinte ruhát adtak rá. Azt azonnal 1 órán belül kirágta a varrat helyén. Vettünk neki még egy ruhát és most azt is mindjárt eltépi. Tölcsért próbáltunk rá de folyamatosan lejön (pedig oylan szorosan teszem rá, hogy csak egy ujjam fér be) és már ráadni se lehet. Nem tudom mit tegyek már kétségbeesésemben. Van valakinek valamilyen ötlete vagy törétnt már valakivel ilyen?
2023. jan. 19. 20:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Próbáld magát a sebet bekötszerezni

Hátha azt jobban tűri

Mást nem nagyon tudsz, max folyamatosan figyeli valaki pár napig

2023. jan. 19. 20:58
 2/18 anonim ***** válasza:
85%

Pedig a tölcsér a tuti.

A nyakára tegyél a tölcsér előtt egy zoknit vagy valamit és úgy rá a tölcsért. A macska így is úgy is kínlódni fog, de majd megunja és megszokja.

Kajáláskor le lehet venni aztán utána vissza.

2023. jan. 19. 21:23
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg körbetekerheted a hasát steril pólyával és ragaszd le leukoplaszttal (ha van otthon ilyesmi készleten). (A szőréhez ne érjen a ragasztó)

Amúgy nem lehet, hogy maga a ruha bosszantja? Az én macskáim sose kaptak ilyemit - gallért se -, mondjuk varratszedésre se kellett vinnem őket, mert addigra kioperálták a zsinegeket. Sose volt baj abból, hogy nem volt rajtuk ruha/gallér.

2023. jan. 19. 21:30
 4/18 anonim ***** válasza:
66%

Vágd le a rossz férfizokni végét és rá a macskára. Ugyanez harisnyával is mehet.

Kapjon legalább első nap valami bódítót, szoktak adni..

2023. jan. 19. 21:33
 5/18 A kérdező kommentje:
Amikor az előző ruhát szétszedte akkor levettük róla, hogy hátha nem bántja a sebet és akkor nem kínozzuk. Azonnal elkezdte vadul tépkedni, nem is értem hogy nem fájt neki, pedig a gyógyszer hatása már kiment. És még azt is mondanám hogy szedje ki ha nem az első nap lenne...kicsit még korai a tépkedés szerintem. A gallért meg már minden létező módon megpróbáltuk rátenni, de megfojtani meg nem akarom. Most betettem a hordozójába így kevésbé fér talán a sebhez, de dobálja magát és nagyon harcol, pedig még finom falatot is adtunk neki hátha lenyugszik.
2023. jan. 19. 21:36
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Pedig egyszerűen muszáj rátenni a gallért ha a ruhát nem tűri meg magán és a sebet pedig marcangolja.
2023. jan. 19. 21:41
 7/18 anonim ***** válasza:
92%

o akar csak az en cicam :D

nekunk az valt be hogy addig addig szereztunk uj ruhat amig eleg szoros volt hogy ne tudja levenni

de aztan egy ket nap utan azt is letudta :D kis rohadek

de mi mindig figyeltunk ra, anyanak akkor nem volt munkaja szoval szemmel tudta tartani

szerinte mnektek is ezt kellene, vagy valaki mindig figyeli hogy a ruha rajta van-e, vagy venni kisebb meretben hatha akkor nem szedi le

2023. jan. 19. 22:13
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem szedi le, nem erről van szó. Egész egyszerűen az éles kis fogaival kitépett egy lyukat a varratnál és úgy hozzáfér. Én itthonról dolgozom most keddig szóval szemmel tudom tartani de nagyon gyorsan kiharapja és megakadályozni se tudom pl alvás közben.
2023. jan. 19. 22:43
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Gallér kell neki, hidd el. Nem szokja meg, de beletörődik pár órán belül.

De figyelni kell rá. Csinálhat vele hülyeségeket.

2023. jan. 19. 23:12
 10/18 NTBS ***** válasza:
58%
Valahogy tedd rá szorosan a tölcsért.
2023. jan. 20. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!