Nem tudom megszeretni a macskámat, ez már így marad?
Ez a hetedik macskám. Szeretem őket, ő meg ráadásul a kedvenc színemben pompázik. Két hónapos kora óta van velünk - négy hónapja. A kutyánktol nem fel egyáltalán, aminek nagyon örültünk, hamar összebarátkozott vele - bezzeg az előző folyton menekült, a kutya meg üldözte.
De ez a tulajdonsága velünk szemben hátrány. Semmi nem fog rajta. Folyamatosan próbál mindenhova felmászni, besurranni, lopkodni. Egész nap enne, pedig négyszer kap naponta, nem keveset. Állandóan nyávog. Reggel is, és kaparja az ajtót. Nem lehet leszoktatni róla.
Szeret a lábamra ülni, mikor dolgozom, sokszor ott is alszik. Ha simogatni próbálom, akkor nyalogatni kezd vagy harapni.
Nem tudom, javulhat-e ez később. Egyszerűen elfaraszt, hogy állandóan figyelni kell rá, hogy mikor rombol. Néha rájön, akkor random pisil labtorlore vagy egyszerűen az alom mellé a fal tövébe. (Az almot naponta többször takarítom direkt.)
HELP.😢
“Szeretném szeretni” jeligére.
Ugye ivartalanítottátok, ahogyan a felelős macskatartók szokták? A random pisilésen az sokat segít.
Ha kaparja az ajtót, engedd be. Nálam bejön reggel a szobámba, rám fekszik, és úgy alszunk együtt tovább. Nagyon jó érzés.
"Folyamatosan próbál mindenhova felmászni, besurranni, lopkodni."
Engedd besurranni mindenhová.
Az az elozo 6 macska a kepzeletedben letezett? Vagy mi tortenik? Csak mert akinek ennyi macskaja volt, annak boven tudni kene, hogy milyenek is a kolykok. Meg ugy a macskak, altalaban :D
A pisilesen meg az ivartalanitas segit. De siess, ha tul sokaig hagyod jelolni, megszokja es a mutet se lesz ra megoldas.
A kajalasra meg szimplan nemet kell mondani. Nem tudom mivel eteted, talan nem tul jo minosegu tappal es azert zabalna allandoan, de azert az iranyitas a kezedben van, nem kell neki engedni mindig mindenben.
4 etetes egy ekkora macskanak mar boven sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!