Lázas a cicám, ugye nincs baj?
Az nem derült ki, hogy pontosan milyen oltást kapott, és milyen betegsége volt pár hónapja?
Alapvetően amúgy a macskák testhőmérséklete nagyon más benti tartásnál, mint a miénk. Én is hányszor ráparáztam, mikor hozzáértem a sajátomhoz és melegebbnek éreztem. Sose lett semmi baja, valószínűleg túlaggódtam. Persze tudom, hogy egy új állatnál minden kicsit riasztóbb :)
Én annyit tennék egyelőre, hogy figyelném, ha a cicának sincs vele baja, akkor magam mellett tartanám (értsd: egy helyiségben legyetek, hogy ráláss, halld ha bármi baj van), és várnék. Az ő kis szervezetük is hasonló ilyen téren, mint a miénk, nekem is volt anno osztálytársam, aki 3 napig lázasan feküdt egy oltás után.
Hagyd pihenni, és ha nem megy fentebb a láza, és más tünet sem jön elő, akkor szerintem nem lesz gond.
Nyilván ha rosszabbodik az állapota, akkor irány vissza a dokihoz.
13-as vagyok.
Örülök, hogy minden rendben :) Én sejtettem, hogy valószínűleg csak az oltásra adott reakció lehetett a láz, reméltem, hogy egy kiadós alvás után lemegy majd neki.
Ettől függetlenül általános tanács hosszútávra: ne parázz, de mindig figyelj, és légy résen, hogy időben reagálj, ha valami nem oké. Ha időben elkapod a tüneteket, bármiről is legyen szó, nagy baj nem lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!