Miért néznek sokan hülyének, azért mert én pórázon
sétáltatom a macskát?
21/26 A kérdező kommentje:
19-es, én nem pontoztalak le, nem is foglak lepontozni, és értem a kérdésedet, viszont én válaszoltam rá, de leírom mégegyszer, elvégre nem tart semmiből. Nos a faluban, nem szoktak kutyát sétáltatni(vagyis ahol én élek, ott nem). Igazából kóbor kutya sincs hálistennek, ezelőtt egy pár évvel volt, akkor még gyerek voltam és a szomszédnak volt egy kb 90 kg-os medveölő kutyája, és az állandóan kiszökött, szószerint rettegésben tartotta az egész utcát, de már szerencsére elköltöztek. Viszont ha esetleg ilyen még is előfurdulna, bár erre nagyon kicsi az esély, sőt szinte semmi, akkor rögtön kapcsolnék és felkapnám az ölembe, de mondom erre semmi esély nincsen.
Ami szokatlan, azt az emberek megnézik, gyakran sajnos ki is csúfolják.
Nekem a három kutyámra szoktak rácsodálkozni :) , bár nyilván ti nagyobb meglepődést váltotok ki.
Annó gondolkodtam rajta, hogy hátizsákban viszem magammal a cicámat, de nagyon féltem, hogy valami baja lesz, pl megtámadja egy önsétáltató kutyus, egy póráz nélküli, de gazdás kutya támadja meg, aki lehet, hogy alaphelyzetben jól viselkedik, de egy macskára nincsenek felkészülve, de még azt is el tudom képzelni, hogy egy pórázos kutya tépné ki magát a gazda kezéből.
2022. dec. 15. 21:55
Nem is gondoltam, hogy te voltál. Soha ne érdekeljen, hogy ki mit mond mindig csináld úgy és azt amit érzel.
2022. dec. 15. 21:58
#19 Nemtudom, ki pontozott le, de én is válaszolok neked. :D Ha kistestű kutyát sétáltatsz, ugyanakkora a veszély, hogy kárt tesz benne egy neveletlen, nagyobb kutya. Ez a veszély mindig fennáll sétáltatáskor, függetlenül attól, hogy macskát, kutyát törpepapagájt, stb. sétáltatsz. Mindig résen kell lenni, és figyelni kell. Nekem régen egy nagyon kicsi méretű kutyám volt, aki imádott beszólogatni a nagyobb kutyáknak. Állandóan figyeltük séta közben, hogy ne jöjjön szembe nagytestű kutya póráz nélkül. Ha megláttuk messze, hogy közeledik, akkor irányt váltottunk. De pl. amikor kivittem a kutyafuttatóra, ott még arra is mindig figyeltem, hogy ragadozómadár ne kőrözzön felettünk, mert annyira kicsi kutya volt, féltem, hogy elragadja. Oda kell figyelni séta közben a többi állatra. Ha nagytestű kutyád van, azt is megtámadhatja egy másik nagy kutya.
2022. dec. 15. 22:04
25/26 A kérdező kommentje:
22-es, ez is elég fura, nem értem hogy 3 kutyára miért kell rácsodálkozni, meg szerintem te szerencsés vagy hogy van 3 kutyád (imádom a kutyákat). A másik teljesen jogos volt a félelmed, én is csak azért merem sétáltatni, mert tudom hogy itt biztonságban van. De pl idegen környéken én sem merném csak úgy sétáltatni, pont azok miatt, amiket leírtál.
Azért mert falun pl teljesen vicces látvány, nincs hozzászokva az ember. Vidéken sok helyen ki van tiltva lakásból a macska, jobb helyeken kap enni, még jobb helyeken rendes tápot eszik és a legjobb helyeken bent élhet.
Én is falusi vagyok, de nem neznélek gülyének.
2022. dec. 15. 23:04
Kapcsolódó kérdések: