A macskákat miért hívják sokan terroristának, rabszolgatartónak?
Viccből.
A macskák szeretik, ha a szájuk íze szerint alakulnak a dolgok. Például hiába veszel neki saját ágyat és párnát, ha ő a te ágyadban, a te párnádon szeretne aludni, akkor ott fog:) Esetleg a frissen vasalt ruhán.
Nekem soha nem volt kutyám, de nem utálom őket. Nem értem mire fel ez az utálat. Egy állat ösztönlény, nem értelmes lény, hogy majd átgondolja a viselkedését.
Volt macskánk, kivétel nélkül az összessel jól kijöttem, szerettek, én is őket. Voltak dolgaik, de kinek nem? Nagyon sok idő és év volt elnyerni a bizalmukat, illetve hogy jól tudjunk kommunikálni.
A kutya meg más seggét szaglássza. Nincs ebben semmi, nekik az a kommunikációs forma. Állat, nem ember.
Hát ez a beszélgetés eddig óriási.
Egy ennyire nem macskás ember általában az első nagy macskahaver eljöveteléig ilyen.
Nem egyszer láttam már ilyet. :)
"szeretheted akárhogy és törődhetsz vele akárhogy, akkor is leszar/megkarmol"
A mcskának ugyanannyi esze van mint a kutyának, csak nagyon sok macska (ahogy egyébként sok kutya is), lexarja, hogy mi van veled.
De tudod, nem is kell, hogy 0-24 a seggemben legyen, vagy hogy kitalálja a gondolataimat. Pont azért van macskám, mert független állat. Nincs szükségem arra, hogy egy kutya folyton a térdemnél üljön és lesse a kívánságaim, hogy ne tudjon megélni nélkülem, hogy 8 óra elvonsá nélkül már idegbajos legyen. Én nem egyenrangú partnert, egy barátot, egy lelkitársat keresek az állatban, hanem egy háziállatot, akire nincsen sok gond, de mégis ott van a háttérben, meglehet simogatni, puszilgatni és elviselni a seggfejségét, amikor ezért cserébe megpofoz a mancsával.
Ők is mind kis egyéniségek, mint a kutyák.
Félreértés ne essék. A kutyákat is imádom, de egy kutya felelősség. Teljesen az emberre van utalva. Akkor is vinni kell sétálni, ha esik az eső, vagy ha xar kedvem van. 8 órára egyedül hagyod, már úgy meg van kergülve, mintha egy éve nem látott volna. És nekem ez nem kell.
Ha valakire 0-24 órás figyelmet akarok szánni, az a gyerekem lesz.
A macska is ugyanúgy kötődik az emberhez, mint a kutya, csak amíg a kutya hozzád rohan, a macska konstatálja, hogy ott vagy, és nagyobb biztonságban játszik tovább. Ahogy a gyerek is bátrabban mászókázik, ha közel van a szülő. Erre voltak kutatások.
Én a macskákat azért rühellem, mert az udvarunkra sz*rnak, akár a város másik végéből érkezve, de a szomszéd is csak a vállát vonogatja, hogy "mit csináljon vele, hiszen macska". Na, egy kutya ilyet nem csinálhat.
#6 Azt amúgy cáfolnám, hogy egy kutya ennyire hatalmas nagy munka lenne, nem kell 0-24-es figyelem neki, csak a neveletlen, gazdát ledomináló kutya ilyen elvárós, de az is azért lett olyan, mert a gazdi nem kutyaként kezeli. Merthogy attól, hogy családtag, még nem gyerek, sőt, ha gyerek lenne, akkor sem lehetne mindig az, amit ő akar.
Utsó: etessétek őket.
Oda nem szarik, ahol eszik.
(Smartn1gg@.gif)
Valamint fűtött pihe-puha masszázságyak, és kellemes zene is legyen.
Üdv: az odaszarós macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!