Miért karmolnak a macska kávézóban a macskák?

Egy gyerektől teljesen természetes reakció, hogy meglát egy cuki kis szőrmókot, és nyúzni meg tapizni akarja. Éppen ezért nem is való egy gyerek ilyen helyre. Ahogy volán mögé sem azért nem engedjük, mert "a hülye szülő nem tanítja meg neki a kreszt", han mert alkalmatlan rá.
Nekem is van egy cicabolond lányom, soha nem vittem macskakávézóba. Az neki nem poén, hogy szép csendben nézi az állatokat, kínozni őket viszont én nem hagynám. Sőt, saját cicát is csak 10 évesen kapott, amikor már bízhattam benne, hogy normálisan fog közeledni hozzá.
"Egy gyerektől teljesen természetes reakció, hogy meglát egy cuki kis szőrmókot, és nyúzni meg tapizni akarja."
Már ne haragudj, de már egy egy éves gyereknek is meg lehet tanítani, hogy óvatosan simogassa meg a cicát/kutyát/stb. És egy macska kávézóban a gyerek nem egyedül van, hanem felnőtt kísérővel. Innentől kezdve a felnőtt kísérő feladata és felelőssége, hogy a gyerek hogyan viselkedik az ott lévő állatokkal. Csak manapság ugye az a divat, hogy engedjünk meg mindent a gyereknek, nehogy "bekorlátozzuk", tisztelet a kivételnek.
Ha meg valaki tudja, hogy a gyereke ebből a szempontból fegyelmezhetetlen, az ne vigye ilyen helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!