Akik befogadtak kobormacskat azok jol birtak a lakasban tartast?
Ugye ezek kinti cicak voltak, a kinti elethez szokva
Akik befogadtak es lakasban tartottak tovabb azoknal jol birtak?
En hazahoztam egy koborcicat tegnap reggel, neha csak nyavog mint most is, szerintem hianyzik neki a kinti elet
Tegnap egesz nap fekudt es evett, mostmar valamivel batrabb
Szerintem nincs egy éves
Szerintetek meg tudja szokni a lakasban tartast?
Legvegsobb esetben le tudom vinni a telepunkre, napkozben altalaban ott vagyunk, csak ott kint tudna aludni vagy taroloban /garazsban
Nekem igen. Bár, mind kicsi volt még, amikor idekerült.
Alattunk lévő lakótól viszont kiszökött az ablakon, és bár megtalálták később, nem tudták megfogni.
Találtunk egy macskát az utcán, láttuk a neten, hogy féléve elveszett, akkor hirdették, itt lakott a gazdája pár lépcsőházzal odébb. Haza vitte, de már nem maradt meg bent, így visszaengedte az utcára.
Egy év óta van egy, amelyiknek elvileg van gazdija, de többnyire nincs otthon a gazdája. Kvázi kóbor. Olyan természetű macsek, hogy szinte minden nap elölről kell kezdeni vele a barátkozást. Bejött hozzám, babusgattam, még dorombolt is. Másnap már kint várt rám. Azonban bent megint nyűgös volt, fél óra után ki kellett tegyem, csak nyávogott. Gondoltam wc-znie kell. De ahogy kitettem, azonnal jött volna vissza. Ha megint vissza jött a házba, megint simi+doromb, majd váratlanul megint nyugtalan lett, és kikéretőzött, kitettem, megint azonnal vissza akart jönni.
Valaki tud megfejtést a viselkedésére?
Aztán már csak a telkemre járkál. Tettem ki neki kosárkát esővédett részen, pihe-puha rongyokkal, de nem kell neki. Arra gondolok, ott talán sarokbaszorítva érzené magát. Ugyanis vannak rongyok az egyik nyitott gazdasági épületnél is, bent középen, ott szoktam látni olykor, azt szereti. :)
Ha viszont hívom, fél, általában elfut, pedig lassan közelítve hívogatom, félve nyávint kettőt, mielőtt elfut. Ha mégis megérinthetem ilyenkor, erre megnyugszik, ölbe is vehető.
Aztán legközelebb kezdődik minden előlről, naponta meg kell barátkoznom vele. A gazdija ritkán van otthon, szinte kóbor macs. Vizet nem tehetek ki, mert faluszéle, természeti környezetben. Eleinte ideszoktak a vadon élő állatok a telkemre, az elől hagyott víz miatt, a sakáltól az őzikéig. Ha viszont vízzel kínálom a cicát, megijed, elfut...
Nem tudom számít-e, nőstény lehet, a gazdija tudtommlal nem szoktam állatorvoshoz vinni, ivaros nőstény, szerintem. Legalábbis heréi nincsenek, nem tudom, ettől még lehet herélt kandúr is, de szerintem állatorvost nem látott még, és baromi sovány. Esélyesen nőstény.
A nőstények esélyesebben traumatizáltak? Nem értek ehhez, csak kérdem. Esetleg párzáskor megtépte pár kandúr már szegénykét és ettől ilyen félős...? Bár a nőstényeknek eleve fájdalmas a párzás...
Koszi mindenkinek
Vasarnap ota van nalam, neha ok nelkul(nem szomjas,nem eges, nem kakilna) elkezd nyavogni
Honnan tudjam, hogy hianyzik neki a kinti elet vagy jo igy neki?
#8-as: nincs lehetőségem etetni, és nem az én macsekom, mondom, egy környéken lakóé. Nem is etethetném helyette. Ahhoz a gazdi jóváhagyása kellene, de nem vagyok vele igazán beszélő viszonyban.
Arról meg írtam, vízzel kínáltam már a cicát, de félős, elfut. Néha hagyja magát simizni. És a simi is több, mint ha nem törődnék vele egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!