Találtunk tegnap egy 4 hónapos kölyökmacskát, most bent van egy kis szobában, mikor engedhető ki a kertbe, hogy biztosan ne menjen el?
végigolvastam az összes kommentet.
mindenki: elmegy
Kérdező: nem megy el, miért menne el?

Volt egy macskám, ami úgy került hozzám, hogy séta közben elkezdett követni egész hazáig. Be engedtem az udvarba, megetettem egy kis hússal és nálunk maradt, tehát reggel ott ült az ajtóban, következő nap elkapta a szomszéd kutya. Itt meg is halhatott volna, ki lett kezelve csak a farka törött el szerencséjére. Ez alatt odaszokott. Persze lehet, hogy rossz körülmények között élt, mert nagyon soványka volt és mivel én elkezdtem etetni, lehet emiatt is ott maradt volna nálam sose tudjuk meg. Azonban egy macska folyamatosan megy, főleg ha ivaros. Az én esetem 1 az 1000-ből. Meg nálunk az is egy tényező volt, hogy erdő mellett lakunk, szomszédoknál mindenhol kutya, igazából nem is mehetett volna máshova, max erdőzni, ott meg egy szocializált (mert az volt) macska nem kapja meg a számára fontos szeretetet és törődést.
Tanulság? El fog menni. Ha hozzád szokik, akkor is el fog menni, órákra, akár napokra, kandúr hetekre sőt hónapokra is ha ivaros. Nem lehet őket bezárni egy udvarba, kertbe, kb nincs előttük akadály. Egy klasszikus drótkerítést simán átmásznak, rendesen felmászik a lyukakon, mintha faágak lennének. Egyedül a macskabiztos kerítés a megoldás, azt meg ilyen hozzáállással nem fogod kivitelezni.
Persze kirakhatod, de ha eltűnik, elütik vagy megmérgezik, esetleg vemhes lesz (ha nőstény.. nyilván) akkor majd számolj el a lelkiismereteddel, mi szóltunk!

"Kellett okoskodni"
Mivel most tök mast írsz, mint eddig, lényegtelen az érvelésed. Abban a szituációban az igazat mondtuk.
Nyilván, ha kinti tartás helyett kiderül, hogy főleg bent lesz, meg nem is egyedül, meg még ezer dolgot változtatsz a sztorin, kijön, hogy te vagy az okos :D barom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!