Miért akarja az összes növényem megenni a benti macskám? Mit tudom tenni ellene?
Pakold el a novenyeket. Ez nem arrol szol, hogy milyen kajat kap, ehes-e a macska, egyszeruen osztonosen basztatjak oket szerintem 😆
De sajnos a legtobb szobanoveny mergezo szamukra, kisebb mergezes eseten hanyas-hasmenes van, nagyobb mergezes eseten komolyan karosodhat a vese, maj.
Szoval pakold el a novenyeket.
Probalkozhatsz neki kulon ultetni valami kis buzafuvet, vagy nem is tudom mit szoktak, en is probalkoztam vele 6 eve, de csak kikaparta a foldbol es nagy mocskot csinalt mindig,ugyhogy azt gyorsan megszuntettem.
A cicáknak van igényük a "legelésre"! A kinti vagy kijárós cicák rendszeresen esznek füvet, ez segíti az emésztésüket.
Lehet kapni pár száz forintért is cicafüvet, amit csak meg kell locsolni, és pár nap alatt kinő. Állatos boltban vagy szupermarketekben is be tudod szerezni. A szobanövényeket tedd el onnan, ahol eléri, és cicafüvet adj neki.
A neten fent van a számukra mérgező növények listája, érdemes megkeresni. Van a bolti macskafű, amit megehet, ez nekem nem jött be. Van pl. a zoopluson fűtabletta, ezt szerette, de aztán egyszer zöld szőröket hányt.
Amit tudok még javasolni, növényt, Amit Megehet a macska: a zöldike, lásd a linket, másik nevét én sásnak tudom
és az aloe vera. Aloét nálunk a piacon és a jófogáson is szoktak árulni, párszáz forint egy cserép, aztán nevelhetsz te is.
Ezeket eheti, ez biztos.
Egyébként nekem is voltak szép virágaim, de lemondtam róluk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!