Cicàknak lehet baja, vagy az nagyon nem higiénikus, ha ugyanazt a fogkefét használom náluk?
Figyelt kérdés
Együtt èlő, egészséges cicàkról van szó, akik nyalakszanak egymással, meg minden, de azèrt akkor is fura lenne, nem? Veszek majd a màsik cicànak fogkefét, csak addig gondoltam.
Köszi, előre is!
2022. nov. 2. 17:20
11/18 anonim 

válasza:

10-es, mondjuk a benti macskamat nem oltoztetem, de a tacskomat igen, amikor setalni megyunk es nagyon hideg van, mert rovid a szore es rohadt fazos. Egesz telen takaro alatt fekszik bent a 21 fokban, szoval ennyire, igen. Van letjogosultsaga a ruhanak, ha meg ezt nehez is elkepzelned.
Es nem minden macska koptatja a karmat :) Az enyemnek is van 5 fele kaparofaja, szarik ra.
Nem minden allat egyforma.
12/18 anonim 

válasza:

Kérdező, te mire használod a fogkefét?
14/18 anonim 

válasza:

Kutyánál hallottam fogmosásról, cicánál nem. Ha neked hagyják, akkor szerencsés vagy. Semmiképpen nem szerencsés egy fogkefét használni többnél is, mindegyiknek legyen akkor külön saját.
15/18 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ. Cicàknak való fogrèmmel mosom, ès nincsen kínozva, csak finoman szoktam neki a hátsó fogait mosni, heti 1x-2x... Kölyökcica mèg, egyèbkènt. Volt egy idős cicàm, akinek elèg rosszak lettek a fogai, ezt szeretném megakadàlyozni. Persze most mèg neki is azok, de azèrt kèsőbb lehet fogköve, amire persze ott a fogkő leszedês, de azt jobb lenne minél tovàbb elkerülni.
2022. nov. 3. 12:03
16/18 A kérdező kommentje:
*mmint most mèg neki is szèpek*
2022. nov. 3. 12:03
17/18 anonim 

válasza:

Jó minőségű száraz táppal etesd és nem kell mellé konzerv vagy alutasakos. Így nem lesz foglepedék, fogkő. De ha téged ez lefoglal és szereted csinálni, lelked rajta :D.
18/18 anonim 

válasza:

17# Egy csudát nem lesz mellette lepedék meg fogkő. A mi cicánknak alig három évesen ráment pár foga, mert alatta betályogosodott. egyedül azóta nincs csak minimális fogkőképződés, amióta ezek után nyersre álltunk át, most 14 éves, egyszer sem kellett azóta leszedni fogkövet, annyira minimális lett. Sajnos, egyede is válogatja, mert ugyanolyan táplálás mellett is van, hogy hajlamos egy állat a fogkőképződésre, a másik meg nem, ezt mondjuk nálunk kutyánál lehetett megfigyelni, nem a cicánál, de a lényeg, hogy a fogmosással nem árt a gazdi, ha a cica nem gyötrésnek éli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!