Hogyan lehet alvásra szoktatni a cicát?
Örökbefogadtam egy cicát egy menhelyről. 1,5 év körüli kandúr. Nagyon barátságos, imádja az emberközelséget, bújos nagyon játékos, kíváncsi. Pénteken lesz 3 hete, hogy nálam van és sajnos nem teljesen jutunk düllőre egymással. Próbálok mindent megtenni érte, de mintha semminek se lenne értelme. Egy rakat játékot vettem neki, az elején nagyon szerette őket de egy hét után megunta őket. Ha próbálok játszani vele, nincsen kedve. Próbálom minden nap kivinni a kertbe vagy sétálni vele pórázon mégis elégedetlennek tűnik, unottnak, túl sok az energiája.
Éjjelente felkel és randalírozik a lakásban legalább 2 órán át.Az első héten otthon voltam vele és nagyon jól aludt. Örültem neki. Most megfordult a helyzet.
Teljes állásban dolgozom, nem tudok 0-24-ben vele lenni de ha otthon vagyok próbálok mindent megtenni érte, viszont ezt a helyzet elszomorít és nagyon nagyon kimerült vagyok a nemalvástól. Ha ennyire rossz neki nálam mint ahogy kinéz, akkor inkább keresek neki más helyzet, mert nem szeretném kínozni.
A menhelyen nem voltak szabályok,ezt értem, de nálam vannak. Próbálom rászólással, vízes "sprayzéssel" nevelgetni, de esélytelennek tűnik.
Le kell fárasztani, más megoldás nincs. Nálunk alvás van, de az enyémek álló nap kint játszanak, fára másznak, stb. De értelek...télen, ha kevesebbet vannak kint, ők is őrültködnek már hajnalban.
Ha nincs más megoldás, tényleg lehet, hogy jobb ötlet lenne neki másik helyet keresni. Nem azért, mert utálod, nem azért, mert alapból nem vagy gondos, szerető gazdi, hanem mert mindkettőtöknek így lenne a legjobb.
Lezerezz vele. Kizart dolog, hogy ahhoz se legyen kedve. 30-40 perc es ugy kifarad remelhetoleg, hogy aludni fog :D
Ugy kell csinalni, hogy minel tobbet kelljen szaladnia es fel-le ugralnia, mert az faraszto.
Egyebkent meg at fogja venni a te ritmusodat, csak kell neki ido. Az en cicam is felkel ejszaka, eszik, maszkal, de csendben van, erre mar nem is kelek fel, megszoktam. De a jatekokat meg a csorgo-zorgo dolgokat el kell pakolnom nekem is, mert akkor jatszana o is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!