Hogyan szoktassam le a kismacskát a csuncsorázásról?
Figyelt kérdés
1 hónapja hagyta itt az udvarban az anyukája, azóta velem lakik a szobában, egy kb 3 hónapos kiscica... szokása, hogy amikor alszom, bebújik a hajamba és cumizik, össze nyálazza a hajam meg össze karmolja a fejbőröm, nagyon büdös a nyála...
Majd elhagyja ezt a szokást 6 hónapos korára. Addig valami kell aminek a szaga távol tartja, pl citrusfélék. Egyébként a ház másik szobáiban sem fázna meg, voltak nálunk kiscicák kint 10-15 fokban 2-3 hónaposak, teljesen jól el voltak. Gondolom a házatokban bent nem 5-10 fok van hanem 15-20, abban pedig egy macska nem fázik meg nyugi.
2022. szept. 26. 23:28
22/26 A kérdező kommentje:
De olyan cukin tud aludni... jó velük aludni csak egyszerűen a nyála nagyon büdös... vmi enzim lehet amivel kiválasztja az anyatejet vagy nem tudom...
2022. szept. 26. 23:31
23/26 anonim válasza:
Az az enzim a laktáz, de annak nem lesz szaga. Mivel eteted?
Én macskám is bújós cica és minden macska aranyos amikor alszik. 2 évesen hoztam el (most 4), mindig kinti macska volt, hiába hozom be, kiszalad amint ki nyitom az ajtót. Megértem, hogy nem akarsz neki semmi rosszat de azért egy 15 fok + helységbe nyugodtan ki engedheted :)
2022. szept. 26. 23:36
24/26 anonim válasza:
Lehet érdemes lenne állatorvossal megnézetni, a mienk is nyáladzik ha beindul a dorombolás, de le szokta nyelni. A másik meg hogy a kizárást én az utolsó lehetőségként szoktam használni, a macskák nagyon okosak, főleg kiskorban ha következetesen megmutatod neki mit szabad és mit nem. Kb mint ahogy egy anyacica tenné. A rászólástól a rákiabáláson át az odébbtoláson keresztül a popópaskolásig.
2022. szept. 27. 13:35
25/26 anonim válasza:
Kiegészítés: persze attól még, hogy valamiről tudják, hogy nem szabad még bepróbálkozhatnak vele, ez már macskafüggő.
2022. szept. 27. 13:36
26/26 anonim válasza:
Szopóreflex indul be, mert korán lett leválasztva az anyjáról. Vagy kinövi vagy nem. Ezzel nyugtatja magát, nagyon szeret téged. Hiába szólsz rá, nem érti, hogy miért nem szabad, de szólj rá inkább!
Aludjon külön tőled, ha nem hagyja abba! Nyilván nem -25 fokban kint, de 15 fok felett egy pihe-puha cicafekhelyben bárhol elvannak!
A cicáknak akkor büdös a szája, ha fog vagy gyomor bajuk van. Ill. még a gagyi, gabonás, romlott húsból és melléktermékekből pépesített ételtől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!