A macskám támadja a lábujjam. Mitévő legyek?
Csak játszani szeretne, ennyi az egész. A mienk is lábujjmániás és folyamatosan kapkodja el. Folyamatosan tanítjuk őt, hogy fáj és óvatosabban játszon, jól fejlődik.
Ezt egyébként úgy is el tudod kerülni, hogyha veszel neki valami csörgős lebegtetős játékot és amikor ilyenje van lengeted neki, kifárad és békén hagy. Ez amúgy jó jel, ha játszani akar. Azt jelenti, hogy jól érzi ott magát veletek. :)
Miénk is támadta, ha csupaszok voltak. Folyton beszóltak neki a meztelen ujjacskák. A kis piszkok. Zokniba csomagolva nem incselkedtek.
Kinőtte.
Macska, a macskak ilyenek. Ha ezt nem tudtad, akkor mostmar tudod, jobb keson, mint soha :D
En ilyenkor egyebkent azonnal eloveszem a lezert es elterelem azzal a figyelmet, mert nalunk se a hangosan raszolas, vizzel lespricceles, tapsolas, semmi nem segitett ezen kivul, csak duhosebb es agresszivebb lett ezektol, de a lezer bevalt.
Es tenyleg le kell farasztani, az is hasznal. Veluk is kell foglalkozni naponta azert :)
Es ne baszogasd azzal, hogy szerencsetlent nem hagyod dobozzal jatszani; ez kinzas, szinte minden macska dobozmanias :D Pakolj el mindent, amihez nem akarod, hogy hozzanyuljon es tegyel ki neki egy kartondobozt, ciposdobozt, akarmit, imadni fogja :)
Az a baj, hogy játszani kifejezetten nem akar. Néha játszik egyedül, de velem alig akar. Eg csomó játéka va.Mikor rájön az öt perc, akkor egyszerűen csak hirtelen "támad" és megszabadulni se lehet tőle. Ott karmol meg harap ahol éri az embert. Nagyon nagyon nem kellemes és ijesztő. Ha kiszabadulok, akkor utánamugrik villámgyorsan. Ha éppen nincsen semmi a kezem ügyébe akkor szétkarmol mindenhol. Én láttam már macskát, a szüleimnek is van, de ő sose volt ilyen agresszív. Szerintem ez nagyon túlzás amit csinál.
A Dobozos incidens igazából csak annyi volt, hogy én gonosz elő mertem venni egy vászondobozt mert abból kellett nekem valami, de már rájöttem, hogy valószínű játéknak gondolta, hogy arrébb pakoltam mindig, hogy ne menjen bele.
De a lezert probaltad mar? Ha az se erdekli, akkor nem is macskad van, hanem valami mas...:D
Na de komolyan, probald ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!