Le lehet vágni a kizárólag benti macskám karmait?
Állatorvos mifelénk olyan 1000 Ft körül szokott kérni, de a hely válogatja, mert van, ahol felszámítanak vizsgálati díjat, a miénk ilyesmiért nem szokott. Bár csak ritkán vágattuk le, általában, ha amúgy is vittük a cicát valami miatt. Ő már idősebb, nem karmolászik annyira.
Kozmetikus nem tudom, csinál-e cicának karomvágást, és ha igen mennyiért.
Nem állatkínzás, mert ha hozzáértő csinálja, tudja, mennyit szabad vágni, csak az élettelen részből. Az nem fáj a cicának.
Ügyes gazdi meg is tudja tanulni, és szépen rászoktatni a cicát is, hogy hagyja, főleg fiatalabb cicánál még könnyebb vagy nyugodt idősebbnél. Segít, ha utána a cica kap jutalomból valami nagyon finomat, amit szeret.
Azért hozzáteszem, hogy vágás után is tud éles lenni a karomcsonk széle, és hogy nem tart túl sokáig az eredmény, legalábbis a mi cicánknak hamar lenőtt.
#3 miért lenne állatkínzás? Ha közben agyon vernéd vagy csak kitépnéd akkor az lenne.
Puszta vágás nem fáj, ha csak a végét vágod, de ha nem mered/nem tudod hogyan akkor inkább kozmetikusra vagy dokira bízd (tudom ezt írtad is).
Nem olvastam el a válaszokat, lehet, hogy valaki írta már.
Van cica karomra tehető kis műanyag cucc, amit ráteszel a cica karmára, és az nem éles. Nekem személy szerint nagyon nem szimpi, de lehet, hogy segíthet. TikTokon láttam valahol.
Amúgy inkább dokival vágasd a karmát szerintem is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!