Hogy tudnám leszoktatni erről őket?
Egyszer én is befogadtam 2 kismacskát. Ők is behugyoztak mindenhova, érdekes mód tudták az almot használni, de akkor is hugyoztak mindenfele.
Kipróbáltam mindent, ugyanúgy behugyoztak. Ami kicsit hatásos volt az egyiknél, hogy belenyomtam az orrát. Ezt csak végső esetben próbáld.
Ami korábbi macskáknál mindig bevált nekem; odavittem őket az alomhoz, kapartam egy lyukat, langyos vizet belecsurgattam mintha hugyoznék, és bekapartam. Rögtön tudták mi a szitu és ők is kipróbálták.
Nem találják az almot. Nálunk a kicsi - amikor a folyosóról (ahová először tettem az almosládát) áthelyeztem a mosdóban (és az másik szinten is volt) - mindenfelé odacsinált. Alom visszakerült a helyére és 2-3 naponta vittem arrébb (a végleges helyéig).
Mindenesetre valamilyen szúrósabb cuccal is mosd fel azt a helyet, ahová most pisiltek, mert most már szagra is mennek.
A szobában ahol vannak nagy részt nincs gond, ott az elejétől kezdve az alomba végzik a dolgukat. Csak ha kiengedem őket akkor pisilnek oda ahova nem kéne. Nem szeretném az orrát belenyomni, nem gondolom hogy hatásos lenne ez a módszer.
Várjak amíg nagyobbak lesznek és utána engedjem ki őket? Vagy rakjak almot a nappaliba is még esetleg amíg kicsik?
Nekem amikor lett második macska, ő is a sarkokba odapisált, meg lepisálgatta a párnájukat.
Szerintem akkor próbálgatta a területet jelölni, bár nem úgy, ahogy a nagyok, nem spriccelt.
Aztán jött az ivartalanítás, onnantól ritkultak a pisálások, még párszor lepisálta a másik párnáját, de ahogy kialakult, hogy melyik kié, onnantól ezt is abbahagyta.
Csak néha a egyik ajtó elé csinálta néha, de mivel az alig használt kamraajtó, kapott oda egy budit, azóta minden ok.
Egyébként az orvos azt mondta, a legjobb, ha plusz 1 budi van, 2 macskára 3. Bár nálunk ez felesleges volt, így van egy tartalék most elrakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!