Hogyan tudnam leszoktatni a kutyamat a nyalasrol?
Azt egy kezdő kutyásnak írhatod hogy tiltsa le, nem fogja tudni hogy csinálja.
Ha nyalogat határozottan szólj rá, told el magadtól, a lényeg, hogy zökkentsd ki abból amit éppen csinál és éreztesd vele, hogy helytelen amit csinált.
A masodik valaszt kiegeszitve, fontos a kovetkezetesseg. Ha 3szor eltolod magadtol es 4.szer is visszajon nyalogatni, akkor ne engedd el "Jolvan, akkor nyalogassal b+" cimszoval, hanem 4.szer is told el, tiltsd le, es ha kell akkor 5.szor, 6.szor, szazadszor is. Elobb-utobb meg fogja erteni, es mindig egyre kevesebbszer kell majd letiltanod, amig egyszer eljon a nap hogy mar magatol tudja, nem nyalogatunk.
Pont egy bolond kiskutyanal vendegeskedtem hetvegen, korulbelul 3 oramba telt megtanitani neki hogy amig a kanapen ulok addig NE akarjon a labam ala fekudni, mert ralepek, veszelyes, zavaro. Akarhanyszor elkuldtem, egy ido utan mindig visszajott. Az elejen pattogtam mint egy bolha, de aztan 1-2 ora utan mar kezdte felfogni hogy mi a helyzet, meg egy ora mulva pedig megertette es elengedte. Element szepen a kis helyere lefekudni.
1. :D... hat kosszi..
2. 3. ezt igy ertem csak az a baj, hogy ha raszolok o nem tudja, hogy konkretan azert mert nyal.. es elmegy szoval eritek nincs mas gondom vele nagyon okos megtanitottam mar neki sok mindent pl: ul, fekszik marad.. a lopasrol is leszogtattam :D.. meg lyen alapdolgokat de ezt nem tudom hogy csinaljam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!