Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy oldjátok meg, hogy az új...

Hogy oldjátok meg, hogy az új kiscica ne ugorjon autó elé?

Figyelt kérdés

Lényegében kaptunk egy kiscicát. A szomszéd passzolta le, mert hozzájuk bemászott, de náluk 2 kutya is van meg 2 nagyobb macska.

Igazából elfér, nem gond. A szeme kicsit beteg, valami vírus a doki szerint. Csepegtetjük meg kap antibiotikumot is.

Egyelőre a műhelyembe van bezárva. (doki szerint ne érintkezzen egyelőre más macskákkal). Az első 2 napban végig ott volt. Gyakran ránéztem, vittem enni, simogattam, csepegtetem törölgetem, stb.

2-3 napja már rendszeresen kihozzuk, felügyelettel, figyelünk rá. A gyerekek is játszanak, közben ő is. Jól elvan. Amikor jó időben játszik, akkor mintha a szeme is jobban gyógyulna.

A gond, hogy már elindult kifelé a kapun is. A kapu alatt ki tud mászni, ott pedig közvetlenül az út van.

Alapvetően nem egy forgalmas hely. Átlagos napon óránként elmegy 2-3 autó. Van amikor több órán át senki. Sokszor hajtanak mint a barmok, pedig utánunk földút van.

Tudok tenni valamit vele, hogy lehetőleg ne menjen ki, vagy legalábbis gyorsabban megtanulja, hogy az autóktól félnie kell?

Örökké nem tarthatom bezárva. 1-2 nap múlva már szeretném kicsit egyedül is kinthagyni, max bentről figyelem merre mászkál és kimegyek ha rossz irányba megy.

Ha van valakinek tanácsa, akkor szívesen venném.

Van egy kinti macskánk, de őt a költözéskor kaptuk a házzal együtt, már akkor 4-5 éves volt. Okos, ügyes, nem ütteti el magát. Nem tudom hogy nevelik ilyenre kölyök kortól kezdve, ez a titok érdekelne.

2022. júl. 15. 17:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
21%
8-as vagyok Több mint 20 éve tartok macskát, min. 2-t, ha van egy kicsi kert, megtanulja a határokat és ott marad, erre simán megtanitható bármelyik. Itt ahol alkom lakótelepek vannak, nincs is hova menjen az autók miatt, de képesek figyelembe venni a határokat, éjjel veszélyesebb ha kevés az autó nem tudod mindig figyelmeztetni, de akkor meg éb bezárom őket akkor bentiek. ha jön a rossz hideg idő 15 fok alatt , akkor is bentiek lesznek, max 1-2 órára akarnak kijönni. A kicsi macska persze más, az menne éjjel-nappal, télen-nyáron, de annak is meg kell tanitani a szabályokat a saját érdekében...
2022. júl. 17. 07:49
 12/18 A kérdező kommentje:

#10: nem hibaztatlak a hozzaszolasod miatt. 30 evig laktam Pesten panelban. 8 evig volt bent macskam. Utana ujabb 8 ev telt el, ez ido alatt is van 2 benti macskank. Ezeket Pestrol hoztuk magunkkal. Nyilvan nem engedjuk ki oket tehat kb 16 evnyi tapasztalatom van eddig veluk.

Kb 5 eve lakunk kertes hazban egy elegge csendes utcaban. Szantofoldek mellett. Neha erre tevednek ozek, nyulak, facan, stb. Ez elmondja mennyire nyugis. Azert van idonkent auto meg traktor.

Szoval nagyvarosikent nehezen ertheto meg a videki macskatartas. Nem szokas kenelt csinalni nekik. Vagy lakasban van bent vagy kint szabadon.

2022. júl. 17. 09:57
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
Attól, hogy régen mi volt szokás és hogy vidéken még mindig elmaradottak sokan, attól még nem jó, pláne nem követendő. A macskák egy bizonyos területen belül mozognak ugyan, de nem fogja tiszteletben tartani a kerítést.
2022. júl. 17. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Nem lesz gond... minden macskát csak egyszer ütnek el! Aztán meg rínak a gyerekek, főleg ha a ti házatok előtt lesz Cirmike bele kinyomva az aszfaltra. De lelked rajta.

Azt nem tudom felfogni hogy van 2 benti nacskád, akkor hogy van szíved azt az új kicsit meg kitenni a veszélyeknek?

2022. júl. 17. 11:05
 15/18 anonim ***** válasza:
55%

Inkább ne legyen macskád.

(Én egy falusi ember vagyok csak szobacicával)

2022. júl. 17. 22:20
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

"Szoval nagyvarosikent nehezen ertheto meg a videki macskatartas. Nem szokas kenelt csinalni nekik. Vagy lakasban van bent vagy kint szabadon."

Az hogy a te családodban mi szokás azt te alakítod ki. Ha kennelt építesz és felelősségteljesen tartod az állatod (ahogy a törvény is elvárja, tehát a birtokodon belül tartod) akkor az lesz a szokás.

Én is "falusi" vagyok, olyan környezetben élünk mint a kérdező, csendes utca, őzek, nyulak, néha egy traktor..

A macskának macskabiztos kerítés van építve, nem tud kimenni az udvarból. Így tudok nyugodt lenni. Nem ütné el az autó mert itt nem száguldoznak, de simán elmenne a nyulat meg a fácánt kergetni és nem tudom garantálni hogy a harmadik szomszéd nem veri fejbe egy ásóval.

2022. júl. 18. 18:14
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Vagy meg mérgezik, mint anno gyerekkoromban az egyik kedvencem... miért olyan nagy dolog, hogy udvaron belül kell tartani, akár kennelbe ? Nem szereted azt a macskát, ha ennyire nem érdekel.
2022. júl. 18. 20:37
 18/18 anonim ***** válasza:
64%
Pedig a kennel olcsóbb lenne mint terápiára vinni a gyerekeket miután Cirmike félig kilógó belekkel hazakúszik az úttestről, majd a zokogó család körében kileheli lelkét. Nem lehet nekik megtanítani, és az ösztöneikre sem lehet hagyatkozni hogy "majd elugranak", mert sokszor ugranak rossz irányba.Vagy ha 2 kocsi jön egymással szemben, nem is tudnak hova. De a te döntésed. (Amúgy én is a falu szélén lakom, van 3 cicám, mindegyik benti.)
2022. júl. 21. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!