Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogy oldjátok meg munkába...

Ti hogy oldjátok meg munkába járós autó javíttatását? Ilyenkor hetekig autó nélkül maradtok, vagy mi van?

Figyelt kérdés
Nem régóta van saját autóm, eddig szerencsére csak háromszor volt szükség szervizre, viszont mindhárom alkalommal csak hetekkel későbbre kaptam időpontot. Direkt mindig máshová vittem, hátha van, ahol más a helyzet, de sajnos nem. Most egy nagyszervízre (vezérlés, olaj, fékbetétek) 26-ára kaptam időpontot. Addig szerencsére meg nem áll alattam az autó, de mi lenne ha esetleg tényleg lerobbanna? Veletek volt már olyan? Olyankor mi van? Odaviszitek a szervizbe és két hétig hozzá se látnak, ti meg oldjátok meg máshogy a munkába járást két hétig? Vagy kérésre betesznek a várólista elejére? Ezt nem felháborodva írom, csak kérdezem, hogy ilyenkor mi van.

2019. aug. 5. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Vannak szervizek, ahol adnak csereautót a javítás idejére...
2019. aug. 5. 15:34
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Csereautó...?
2019. aug. 5. 16:44
 3/7 Beviz Elek ***** válasza:
32%

3 kocsink van a párommal, mindig 2-t használunk, a 3.-at rendbe tudom rakni, illetve ott van tartaléknak ha bármi váratlan történik.

Sokkal olcsóbb mint drágán szervízeltetni.

2019. aug. 5. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg csak egy autóm volt, 8 év/200.000km alatt 4 alkalommal volt olyan meghibásodásom, ami miatt szervizben kellett hagynom az autómat. (1. generátor, 2. főtengely helyzetérzékelő jeladó, 3. kettős tömegű lendkerék + kuplung, 4. fojtószelep.)

Olyan, hogy hetekre ott kellett volna hagynom, nem volt szerencsére. A leghosszabb idő 4-5 munkanap volt. Mert vagy nem tudtak rögtön nekilátni és/vagy alkatrészt kellett rendelni hozzá.

Mivel más városban dolgoztam mint ahol a lakóhelyem volt, ezeken a napokon kénytelen voltam buszozni, vonatozni. Az addigi napi 2,5 óra autózás helyett, 6-7 órát zötykölődtem. Nem volt kellemes, de néhány alkalommal ki lehetett bírni.

Aztán lett két autóm. Részben pont az ilyen esetekre. Így nem gond, ha valamelyik kiesett, mert akkor mentem a másikkal.

Most pedig abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ugyan abban a városban dolgozom, ahol lakom is. Ha valamiért nem tudnék autóval menni, helyi tömegközlekedéssel is legfeljebb egy órán belül bent vagyok. Tehát abszolút nem gond városon belül. Ha jó idő van, még biciklivel is beérek ennyi idő alatt.

2019. aug. 5. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyit (előző vagyok), csereautóra én is rákérdeztem már. Ingyen nem adták oda, jó pénzért bérelhettem volna. A buszjegy olcsóbb volt, inkább azt választottam.
2019. aug. 5. 16:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a cserautó itt vidéken nem opció. Talán van egy szerviz az egész városban, ahol van ilyen lehetőség, de szerintem túl sokan élnek a lehetőséggel ahhoz, hogy legyen szabad autójuk. Na mindegy, remélem még jó sokáig nem kerül rá sor, hogy szükség legyen ilyenre.
2019. aug. 5. 17:12
 7/7 anonim ***** válasza:
"itt vidéken" élek, és működik a csereautó. De ha nem működne, akkor meg busz, vonat, bicaj, robogó stb.
2019. aug. 6. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!