Mit tehetnék a cicával s gazdájával?
Figyelt kérdés
van egy kertes házunk+lépcsőház.nekem ugyan nincs cicám de a szomszéd macskái mindig a lépcsőházba végzik a golgukat és sajna férgesek is a macskái.van egy kutyusom de ő szoba kutya,kis testű és mindig visszük le sétálni és minden reggel,délben,este ott van a férges ürülék.mit tehetnék a szomszéd cicáival?bántani nem akarom mert imdok minden állatot de nem szeretném hogy a kutyusom el kapjon valami nyavaját :( kérem adjatok tanácsot.köszönöm elöre is.2010. szept. 21. 11:38
11/26 A kérdező kommentje:
sajna nem tudom le fényképezni őket mert ha kimegyek akkor el futnak de remélem hogy nem jön be egyszerre 45-46 macska.egybe biztos nem tom meg mutatni :( és nem is akarom öket látni főlleg anyit nem :S bocsi
2010. szept. 21. 12:23
12/26 A kérdező kommentje:
mivel nem nagyon eteti őket csak 2 tál maradékot tesz ki nekik amiből a 45-46 cica eszik ezért tőlem lopnak.
2010. szept. 21. 12:25
13/26 anonim válasza:
ez hol van helyileg? Talán az lenne jó megoldás, ha találnál még embereket, akik segítenének.
És egy állatorvost, aki kedvezményen ivartalanít, és ad féreghajtót. Ezt egyedül nem tudod megoldani, és nyilván a macskákat bántani sem lehet.
A legideálisabb, ha ivartalanítva és féreghajtava visszakerülnének az eredeti élőhelyükre.
De ez nagyon nagy szervezési és pénz kérdése. Vajon tudnál embereket találni, akik beszállnának?
14/26 anonim válasza:
Az ÁNTSZ-nek kell szólni, mert ez már odatartozik. A néni valószínűleg magához édesgetett néhány cicát, de már szenilis, pénze sem nagyon lehet, így elszaporodtak nála. Ha nem teszel valamit, jövőre már többszáz macska fogja teleszarni a lépcsőházat. Vagy valamelyik menhellyel, állatokra specializálódott alapítvánnyal kell felvenni a kapcsolatot, hátha van ötletük, esetleg tudnak segíteni.
15/26 anonim válasza:
Szerintem is elosszor az allatvedokkel erdemes felvenni a kapcsolatot, mert az antsz-t ertesiteni kb annyi, mintha te magad mergezned meg mindet (csak nem latod ahogy kimulnak) - de tenni kell valamit. Mert ez mar boven allatkinzas.
16/26 anonim válasza:
17/26 anonim válasza:
Ez durva lehet.... Erre azt hiszem,hogy van egy jogszabály,hogy a saját otthonában ki,mennyi állatot tarthat.Például egy tömbházi lakásban azt hiszem max. 2 kutya lehet.Szerintem macskából sem több.Főleg,ha férgesek is.... Állatvédőkkel kell beszélni,vagy ÁNTSZ
18/26 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.a nénivel beszéltem nemrég és mondtam neki hogyha a macskáival nem csinál valamit hogy ne jöjön be hozzám és és össze sz@rja a lépcsőházam akkor el altatjuk persze ez nem igy van csak máshogy nem értett :( ezért megigértettem vele hogy ivartalanitsa,oltasa be,és féregteleniitse őket és rakjon nekik ki almot stb...és bele egyezet csak hogy nehogy "elvegyük) a cicájit amit sohasemm tenék .holnap megyek vele segitek neki elvinni a cicákat a dokihoz :D eddig is eszembe juthatot volna hogy ezt mondjam neki hogy el fogják venni töle a hatoság a cicáit,tudom ez nagyon szemét dolog volt tőlem hogy ezt mondjam de nem volt már más választásom :( már vagy 20-24.szére akarom meg győzni na most sikerült:)tőlem meg tarthatj az összeset csak ne legyenek férgesek csak anyit szeretnék hogy oltva,féregtelenitve legyenek na meg ivartalanitva de ez ő rá tartozik.az nem baj nekem hogy oda wc-zik vagy ide járkál csak legalább ne legyenek betegek ,amugy nem zavar engem csak az zavart hogy betegek és ne kapjak íll.a kutyám semmit el.köszönöm szépen a válaszokat.jah és nem nem aarok állatvédőkhőz menni mert nekem mindegy hány civcát tart csak nevelje meg őket és kész.amugy meg van rályuk pénze.igaz hogy havonta az össz cica kajája kb 30 körül forog de ez a ő élete.csak hát elég keveset tudnak enni mivel sokan vannak de azért nem éhjeznek fére ne értsétek csak neveletlenek a cicák.
2010. szept. 21. 12:53
19/26 A kérdező kommentje:
kertes házak vannak itt
és úgy tudom bármennyi cicát lehet tartani.köszönöm a válaszokat
2010. szept. 21. 12:56
20/26 anonim válasza:
Macska távoltartására próbáld meg a levendulát. Biztosan van levendulaolaj , amit párologtatóba lehet tenni, szerintem azzal szórd körbe a lépcsőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!