Mit tehetnék a cicával s gazdájával?
Valahányszor meglátod ott a macskát, jó alaposan ijeszd meg és kergesd el! Egy idő után nem fog merni oda járni, mert megszokja, hogy az a te területed, nem az övé :)
2010. szept. 21. 11:51
2/26 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.hát ha meg látom pont az csinálom hogy elijesztem de mindig vissza jönek mert nem csak 1-2 van hanem 45-46 macska már nem tudom pontosan :( nem tudom már ténleg mit tehetnék
Hát ha meg mered fogni, és kinyitni a száját, akkor nyomj bele macskáknak való féreghajtó pasztát. Aztán két hét múlva ismételd meg.
Esetleg beszélhetnél a szomszéddal is, hogy ez bizony közegészségügyi probléma, és sajnos gyerekek is megkaphatják, emberre is veszélyes, tehát ha már a lépcsőházba szaratja a mcskáját, legalább erre figyeljen oda.
Esetleg megpróbálhatsz almot kitenni, és beszélni a szomszéddal, hogy takarítson. Az a tapasztalatom, hogy az ilyen paraszt szomszédtól elsőre nem lehet elvárni, hogy megoldást keressen, de ha a kezébe adsz egy megoldást, akkor talán hajlandó élni vele.
2010. szept. 21. 11:55
Van olyan szerlezet, amit le lehet szúrni a földbe, és távol tartja a cicákat, mert olyan jelet bocsájt ki, amit nem szeretnek. Vegyél egy ilyet.,
Vagy lehet kapni macska távoltartó sprayt állatkereskedésekben.
2 naponta fújd körbe vele a lépcsőházat, akkor nem mennek oda a cicák, nem szeretik a szagát.
Itthon én is ilyen fújok oda, ahova nem szeretném, hogy bemenjen a cicám.
2010. szept. 21. 11:56
Biztos van valami macska riasztó eljárás. Fény vagy hang vagy spray, kérdezgess állatboltban. legrosszabb esetben elkeríted a részt, vagy a szomszédnak szólsz hogy féregtelenítse a macskáit:P
Vagy te teszel valahova egy alomtálcát, és akkor talán nem szarnak mindent össze.
A kutyusod is összeszedheti a férgeket, ezért kellene beszélni a szomszéddal legalább a macskákat féregtelenítse.
2010. szept. 21. 11:58
mondjuk elég drága a féregtelenítés, nekem 20 macsekom van és az is egy vagyon. De 46-nak Jézusom :-O
2010. szept. 21. 12:01
Úristen! 46 macska??? Akkor tényleg komoly közegészségügyi probléma. Az ilyen idiótával nyilván beszélni se lehet. Hát nem irigyellek, de szerencsétlen macskákat sem...
2010. szept. 21. 12:03
46 macska? Ez egy kisebb állatmenhely? Nem semmi lehet etetni őket?
2010. szept. 21. 12:12
Um.. Fenykepezd le! Latni akarok egyszerre 46 macskat! :)
2010. szept. 21. 12:16
10/26 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.beszélni nem nagyon tudok mert öreg néni és hát egész nap a lakásba van hogyha meg kint van akkor szoktam vele beszélni hogy csináljon valamit a cicáival de letagadja hogy az övé a cica mikor a szomszédunk és nap mint nap látom hogy eteti néha be viszi na meg has el pusztul egy vagy nem tom hány hozz még cicát :S múltkor hozot 3 kicsit de megölték a kandurok.én nem fogok nekiik macska almot venni meg kirakni meg még féregteleniteni is mert azért 45-46 cica az már sok.azért nekem is van kutyám és arran is kell költenem és sajna gazdag semm vagyok de annyira sajnálom őket ahogy verekednek meg stb...a egyik hím cicának a szeme is hiányzik :( hála istenek hím cicáji vanak és nem nőstény hogy elljen össze-vissza.a kutyusom nem rég kapot egy védő oltást meg féreghatot is.most fel mostam a lépcsőházat hipos,fertötlenitő szeres vízzel.macska riaszto sprayt trobáltam de nem használ.anak a sok macskának nem tudok venni féreghajtot meg almot meg ilyesmit mert az több 10 ezrembe kerülne és azért más cicáját nem fogom nevelni.lekeriteni nem tudom a lépcsőházat mert betonos a kertet meg nem tom el zárni csak ha a kertemből ketrecet csinálnék de nem akarok én ketrevbe élni :S fel takaritom én útánuk semmi gond csak betegek.amugy meg meg merni meg merném fogni de azért egy beteg cicákhoz nem fogok hozzá nyulni mivel még vadak is.sokszor be suranak a lakásba és el lopják a kaját avgy bármi mást hijába ott vagyok és zavarom őket igy a kutyusomat szoktam ki engedni a szobámból mert legtöbbet ott szeret lenni és ha a kutya ugat,vicsorog csak akkor menek ki :( de nem is akarom hogy el kapjon tőlük valamit :( szerintetek jó ötlet lenne ha a ismerösö kutyáját át hoznám minden nap?hogy jelölje meg a területet?mert az övé kan az enyém szuka ezért nem jelölget de ugy tudom a kan igen :)köszi mégegyszer a válaszokat
Kapcsolódó kérdések: