Kezdőoldal » Állatok » Macskák » "Találtam" amerikában egy...

"Találtam" amerikában egy macskát. Hogyan tudnám hazavinni?

Figyelt kérdés

Szóval Amerikában dolgozok most nyáron és találtam egy macskát... Lényegében kiválasztott mert hazáig követett. Terhes, sérült, és vékony szegény, de ilyen kedves és értelmes macskát még nem láttam. Nem fogok hosszas ömlengésbe kezdeni (pedig tudnék), de higyjétek el, ilyen macskát ritkán lát az ember.

Általában nem szoktam Gyakori Kérdésekre kérdést kiírni, de jelen pillanatban azzal is tanácstalan vagyok, hogy hogyan induljak, merre, nem is tudom, hogy hol kéne erről tájékozódni. Mit tudtok ezzel kapcsolatban javasolni?

A kulcsszavakra rákerestem magyarul és angolul is, de nem jöttem rá, hogy hogyan kéne egy kobór macsekot hazahozatni😅

Help.

2022. júl. 2. 05:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyat is hallottam már hogy valaki szintén talált kutyát/macskát külföldön, de neki előbb haza kellett jönnie minthogy az oltási program végére értek volna és elkészült volna minden kellő irat, ezért felvette a kapcsolatot egy állatvédő szervezettel akik találtak olyan önkéntest aki addig gondozta és intézte az ügyeit, majd mikor minden kész volt, a leendő gazi után küldte az állatot, és végül a célállomás repülőterén újra egyesültek. Ez is egy járható út, ha előbb haza kell jönnöd, minthogy rendeződnének a cica dolgai.
2022. júl. 2. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a "csomagként" feladás sem azt jelenti, hogy be*sszák a bőröndök közé, hanem egy szeparált, légkondícionált térben vannak az állatok nagyobb hordozóban, élelemmel, vízzel ellátva teljesen elkülönítve a csomagoktól.

Ez egyébként drágább, mint a PETC. Én személy szerint azt az állatot amelyikhez érzelmileg kötődöm, biztos, hogy inkább magammal vinném az utastérbe legálisan, amennyiben belefér a 8 kilós súlyhatárba. Ha kutyám van ami nagyobb testű akkor ezt nem tehetem meg. Az USA-ban is rájöttek, hogy sok a visszaélés a "segítő" állatokkal, ezért már sokkal szigorúbbak a légitársaságok, különösen nemzetközi viszonylatokban.

Az állatok légi utaztatása egyébként ugyanolyan gyakori Európában mint az USA-ban és ennek a tipusú szállítasnak nincs köze az emotional support animal kérdéskörhöz. Ha nem fapadossal utazol, akkor szinte biztos, hogy utaztál már kisállattal együtt a fedélzeten, csak nem vetted észre. És ez így van jól.

Vigyázat, nem olyan egyszerű ez hogy tájékozódás nélkül elinduljunk. Nem mehetsz ki a reptérre, a kiskutyáddal egy hordozóban, hogy kézipoggyász, ellesz az öledben. Higyjétek el előfordul! Aztán lehet hazamenni a reptérről. Vannak kivételek, például a Brit Szigetekre semmilyen állatot nem lehet légi úton bevinni magánembernek. Ausztráliába csak akkreditált cégek, két hét karanténnal és a szállításon felül a két hét karantén $2000-ba kerül. Sorolhatnám. Az USA és EU között viszonylag egyszerűbb a helyzet, de megvan a menete.

Nem akarok a levegőbe beszélni, mi ezzel foglalkozunk, én nem online cikkekből tudom amit tudok, viszont kizárólag a segítő szándék vezérel, semmi más

2022. júl. 2. 12:08
 13/18 anonim válasza:
Ha kint maradnál végleg?
2022. júl. 2. 13:33
 14/18 A kérdező kommentje:

Huuu, köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

A kérdésekre válaszolva:

Nyár végéig maradok itt, eredetileg terveztem egy New York-ot, de nem tudom így mi lesz ebből. Augusztus 31.-én fogok hazaérni a tervek szerint.

A cica az azóta is az egyik legaranyosabb lény a földön, ma elmentünk sétálni, póráz nélkül, aztán haza jöttünk.

Most az lesz, hogy kb még egy hétig magamnál tartom, megpróbálom megkeresni a gazdáját (bár elég biztos, hogy egy ideje el van veszve és az elmúlt 1-2 év összes elveszett macskás posztját átnézten az államban), szóval nem valószínű, hogy meg lesz a gazdi. Sajnos sok lehetőségem nincs itt, mivel a semmi közepén vagyok, szerintem a legközelebbi állatorvos ilyen 3 órára van bringával, kocsit pedig nem tudok szerezni, szóval picit meg vagyok lőve ezen a téren. Ha tényleg nem fog jelentkezni érte senki, akkor a napi 30 dolláros fizumból megpróbálok kigazdálkodni egy állatorvost :/

Mondták itt azt is, hogy az állat igényeit vegyem figyelembe és probálom azt tenni, de ha tényleg csak az örökbeadás lesz a lehetőség, azt is vad idegen embereknek, akkor már inkább én fogadnám örökbe😅

2022. júl. 2. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
Napi 30 dollár? Az legális egyáltalán?
2022. júl. 2. 15:59
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

Az allatorvos iszonyatosan draga kint, ki tudja mi baja van, mire lenne szuksege. Csak maga az ivartalanitas 80-100 ezer forint korul van, ehhez jonne meg hozza az oltasok, feregtelenites, alap ellatasi dij, gyogyszerek, stb stb, siman lehet, hogy meg se all az egesz 300k alatt.

Aztan ha meg ivartalanitani is akarnad, az elso 3-4 napban sehova nem engedhetned ki es szoros felugyelet alatt kell tartani, nehogy valami kart tegyen magaban.

Ezt hogy akarod? Meg allatorvoshoz se tudod elvinni. Aztan jon hozza az, hogy eleg sok feltetelnek meg kell felelni ahhoz, hogy repulhessen. Lehet, hogy 3-5 atszallassal kene hazajonnotok, es tartana vagy 2 napig, mert csak ugy tudnad utaztatni, ez akar 1 millio forint is lehet...

Átgondoltad ezt?

Nagyon cuki vagy, de ne csak magadra gondolj, ez az allatnak is oriasi tortura, mar ha egyaltalan sikerul minden papirt es oltast elintezni idoben ahhoz, hogy utazzatok.

2022. júl. 2. 18:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Én leírtam, hogy praktikusan hogyan működik a dolog.

De az előttem leírt kétségek bizony jogosak. Nagyon fontold meg az anyagi oldalát, nagy bukta lehet belőle

2022. júl. 2. 19:04
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
Én a helyedben nem saját szakállamra vágnék ebbe bele mindenféle tapasztalat nélkül, hanem felvenném a kapcsolatot egy helyi állatvédő szervezettel. Nem tudom, odakint mi a helyzet, de itthon vannak, akik pl olykor hirdetnek ingyenes vagy kedvezményes ivartalanítást és akár a dokihoz/dokitól szállításban is segítenek a rászorulóknak. Ha nincs pénz orvosra, ez is segítség lenne, esetleg tudnának infót adni egy örökbefogadásról, hazaszállításról is.
2022. júl. 3. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!