Van valaki itt kis hazánkban, aki olyasmi, mint Amerikában Jackson Galaxy?
Pont este 10-kor lett fontos? :/
Ne jó, mi a kérdés? Azt látom, hogy agresszió, de ki ellen irányul, meg részletek. Meg a "mit probáltál eddig" sem árt...
Másfél hete nem alszom miatta, nem most lett fontos, csak most írtam ki ide. A cicámat két éve fogadtam be, soha semmi probléma nem volt vele. Nyár elején hazavittuk, (albérletben lakunk, hétvégente hol ide hol oda járunk, megpróbáltuk, gondoltuk ha bírja, nem kell annyit egyedül lennie hétvégente), először a seprűnek ment neki, de nem volt durva. Utána én vittem a porolot hogy kivigyek egy pókot, visitott, fújt, bunda fel, az én bokamat meg úgy szetszedte hogy másnap nem tudtam bemenni dolgozni mert nem tudtam ráállni. Jó, akkor nem soprunk stb előtte, mert úgy tűnik rajott hogy fel tőle. Egy hónapra rá lakotarsam akart lepokhalozni, ugyanígy járt.
Két hete hétfőn csak úgy, nem tudom mitől ijedt meg vagy mi, megint nekünk ugrott. Illetve barátnőmnek, én csak mentén a cicaért, a farmeromat jó másfél centi felhasitotta, meg persze kicifrazta a kezemet és a lábamat. Ugyanazon a héten vasárnap szüleim jöttek látogatóba, szintén megtámadott minket. (én azt gondolom akkor a csengotol kattant be, pizzafutar jött). Ismert mindenkit minden alkalommal, senkivel nem először találkozott. Leallni nem áll le, valahogy sikerült bezarni szobába amíg lenyugodott, meg lelepett mindenki. Aztán kiengedes után két óra hosszát legalább mászkál a lakásban mindent alaposan megszaglaszva, sunnyogva,es nem tudom a cicák tudnak-e sírni, de nekem úgy tűnt sír a cicám.
És most itt vagyok, rosszul vagyok ha csak rá gondolok pedig nekem a cicáim a mindeneim, (otthon is van, anyukameknal), félek a saját macskámtol, nem alszok, nem tudok enni, remegek, és abszolút nem érzem magam biztonságban. Sem a páromat.
Nem merek itthon semmit csinálni, nehogy megijedjen, nem jöhet be senki, ha kiszokik mellettünk a folyosora rögtön lever a víz, hogy "uristen és ha jön valaki....?"
Én annyira szeretem ezt a cicát.. De nem megy, nem bírok vele együtt élni, folyamatosan stresszelek, és egyszerűen kivagyok idegileg.
Barátom csesztet vele, hogy ez hülyeség, de nem tudok vele mit csinálni.. Nem bírom.
Ivaros, ivartalan, állatorvos látta-e már, hogy ki legyen zárva bármi idegrendszeri vagy egyéb dolog?
"Csak" a agresszió a gond, vagy van egyéb is, pl szobatisztasági?
Először ki kellene zárni az idegrendszeri és a szervi problémákat. Én a helyedben megnézetném egy másik orvossal is. A macska nem (azaz a macska sem) kattan meg egyik pillanatról a másikra a semmiért, szóval ott valaminek történnie kellett.
Az ivartalanítás előtt is volt ilyen vagy csak azóta van?
Az én macskámat egy orvosi beavatkozás közben érte rossz élmény. Azóta megkattan ha férfit lát. A család férfitagjait elfogadja (velük is távolságtartó), de ha szerelő vagy bárki jön, akkor be kell zárnom a szobába vagy különben nekik megy.
Próbálom fokozatosan visszaszoktatni a férfiakhoz, de nagyon lassan halad. Bizalmatlan, fél, a jutalomfalatot sem fogadja el.
Előtte ő sem volt ilyen, valamilyen rossz élmény váltotta ki. Ha nincs a tiednél sem szervi, sem pedig agyi probléma, akkor őt is érhette valamilyen stresszhatás ami kiválthatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!