Mi a véleményetek a "Pokoli macskák" c. műsorról?
A véleményem:
akár kutya, akár macska, meg kell tanítani arra, hogy "hol a helye" a családban, "hol a helye" a lakásban, és addig elmehet és nem tovább!
Véleményem szerint a műsorban szereplő családok (állatok) e tekintetben eléggé nagy tévedésben élnek.
"Nem a farka csóválja a kutyát!" (macskát) mondja az ősi közmondás, itt pedig az történik!
Én egyáltalán nem adok igazat az 1-esnek.
A macskákkal pont ellenkezőképpen kell bánni, mint a kutyákkal.
Más az életmódjuk, ezért másképp fejlődött a gondolkodások az evolúció során.
Más van a génjeibe kódolva, így teljesen más irányból lehet eredmény elérni egy macskával, mint egy kutyával.
A műsorban bemutatott problémák jelentős részét pont a hozzá nem értés okozza, az, hogy sokan úgy próbálnak meg macskát nevelni, mint kutyát.
Ez az út totális kudarc, a macska semmit nem fog fel belőle, zavart lesz, és ezért jönnek elő a viselkedészavarok!
Nem lehet minden állatot egy kalap alá venni!!!
Nem lehet minddel ugyanúgy viselkedni!
Pont a kutya az, amivel kb egyetlen esetben sem kéne más állatok esetére példálózni, mert a kutya gyakorlatilag az egyetlen, teljesen sikeresen domesztikált faj!
Külön kategória.
Ugyanúgy, ahogy egy hüllővel se lehet úgy bánni, mint egy emlőssel, más a stressz tűrés határa, más a bioritmusa, másképp van összerakva az agya, ugyanúgy egy macskával se lehet kutyaként bánni.
De igen.
"akár kutya, akár macska, meg kell tanítani arra, hogy "hol a helye" "
Egy macskára ez így ebben a formában nem igaz.
"Nem a farka csóválja a kutyát!" (macskát) mondja az ősi közmondás,
Ha annyira ősi, akkor ne változtassuk meg, és ne illesszük a kutya helyére a macskát, mert az ég világon semmi keresnivalója ebben a közmondásban egy macskának!
"itt pedig az történik!"
Nem, pont fordítva, ha ez történne, nem lennének viselkedés zavaros macskák.
Kedves 1-es biztos sokat nézte a csodálatos kutyadokit, (ami a legprofibb kutyás műsor, amit valaha láttam)
és véletlenül azt hihette, hogy ez az elv vonatkozik a macskákra is. "akár kutya, akár macska..."
Pedig nem. Sőt, elég nagy hiba kutya pszichológiával hozzáállni egy macskához.
Szerintem, mint a kutyának, mint a macskának megvan a maga helye, csak épp az nem azonos.
De nagyon leragadtunk egy témánál és igazság szerint engem jobban érdekelne a2. hozzászólásra érkező válaszok…..már ha érkeznének.:)
Jézusom 3as!
Azt írtam, akár kutya, akár macska, meg kell tanítani, hogy hol a helye. Egy szóval sem írta, hogy egy és ugyanazon a helyen kell őket tartani!
Kérdező nem tudok választ adni neked a következő, én panelban lakom, és akárki akármit is mond, én azt vallom, hogy a házi kedvencek ilyen lakásokba nem valók, mert nem tudnék nekik akkora mozgásteret biztosítani, amire szükségük van!
És mivel sokan nem értenek ezzel együtt, talán éppen ezért valóban sok "viselkedés-zavaros" cica-kutyus élhet nálunk is. De valójában erről nincs infóm.
Én is szoktam nézni a műsort (macskám van).
Amit én leszűrtem belőle, hogy mindig valami játékot ad a gazdiknak, hogy majd annak a segítségével helyrejönnek a dolgok, és tényleg. Ergo azt akarja, hogy játsszanak vagyis foglalkozzanak a cicával.
És ebben a megvilágításban már fura, hogy ez eddig nem jutott eszébe a macskatartónak, hogy az a négylábú szőrcsomő nem egy dísztárgy, hanem egy élő, érző kis lélek, akivel foglalkozni kell?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!