A macskám bosszúból csinálta ezt?
A macska nem csinál semmit bosszúból, kifejezetten nem ürít oda valahova ilyen röhejes, emberi indokkal!
Ha a macska rossz helyre végzi a dolgát, annak a hátterében általában nagyfokú stressz áll, ami simán lehet attól, hogy megfürdetted.
Macskát fürdetni TILOS. Kivételt képez ha a saját egészsége érdekében (pl mérgező anyag a bundán, ami nem jön le máshogy, és inkább megfürdeted, minthogy lenyalja). A meleg nem indok!!!! Megfelelő körülményeket kell biztosítani neki, árnyékot, elegendő folyadékot, esetleg hűtőpárnát.
Gyakorlatilag szétszadiztad a macskát, és csodálkozol, hogy kényszeresen odaürített.
A macska nem plüssjáték, hogy akkor simogasd, amikor te akarod. Ha karmol, harap, akkor nem veszed figyelembe a jeleket, hogy ő nem akarja, hogy hozzáérj, hogy simogasd. Ettől nem a macska az agresszív, hanem te vagy érzéketlen.
Az, ha a sarokba intézi a dolgát nálad, lehet hasonló okból. Nem megfelelő tartási körülmények, stressz. Sok ember félreértelmezi a dorombolást: nem egyenlő a boldogsággal! A macskák sok esetben dorombolhatnak, többek között ha idegesek, vagy ha fájdalmaik vannak, akkor is.
állatorvosnál járt ezzel mostanában? Ki van zárva szervi oka? Meggyőződtetek róla, hogy megfelelő, zavartalan élettere van? (bár a fürdetés és az erőszakos simogatásod miatt kétlem)
Ha elkezded verni, akkor lehet meg rosszabb lesz a helyzet, szoval az elso tanacsat inkabb ne fogadd meg.
Macskat amugy nem furdetunk, gyulolik. Szerintem inkabb ne is foglalkozz vele, ne engedd be a szobadba, aztan ennyi.
Egyebkent lehet az a baja, hogy “megzavarod” az eletet, amikor hazamesz, ezert is kakil pont a te szobadba.
3 kérlek ezt ne vedd alapul, én tapasztalatból mondom, hogy segít.
2 - de igen, a macska képes a bosszúra és a sértődöttségre. Aki ilyet állít, annak soha nem volt macskája.
Hát ne csodálkozz, ha belenyomtad a vízbe. Nálunk is melegük van a macskáknak, alig esznek, de eszembe se jut füröszteni őket.
(Utoljára - 3 éve kb. - egy rühes/mocskos/bolhás/férges - kóbor kölyökcicát fürdettem meg; szegény a félelemtől összepisilt mindent.)
Semmiképp nem fogom verni, amúgy sem az én dolgom megnevelni. Rendszeresen van víve állatorvoshoz, nem hiszem, hogy szervi gondja lenne. Gondoltam jót csinálok, mert lihegett. Lehet az a gondja, hogy felbojgatom, lehet ismeretlenként tekint rám. A fura az, hogy van egy kisebb macskájuk, ugyanúgy kandúr, ugyanígy van nevelve. Van bejárása a házba, bent aludhatnak, mégsem viselkedik így. Mindig az ölembe bújik. A másik macsek nincs senkivel jóba(egyik állattal sem), mindegyiket kergeti és harapja. Nem volt bántva.
Köszönöm a válaszokat.
Ha ennyire agyhalott vagy, hogy megfürdetsz egy macskát, mert szerinted “melege van és jót tesz neki”, ne neked álljon feljebb bármi is, mert láthatóan abszolút semmit nem tudsz a macskákról. Ami különösen szomorú azt figyelembe véve, hogy elvileg neked is van.
Mellesleg a többieknek meg üzenem, hogy ezt a szintén agyhalott bosszú szöveget is abba lehetne hagyni, mert láthatóan ti vagytok segghülyék a saját állataitokhoz (vagy nektek nem volt még soha macskátok és kamuztok). Nem tudjátok érzelmezni pl azt, hogy jelzi a foglalkozás hiányát (nem, az nem a napi kaja elérakását és 10 perc kötelező simit jelent - ha akarja utóbbit, ha nem), a higiénia elhanyagolását, unalmat, fajtárssal való problémát stb. Vagy rosszabb esetben eü bajt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!