Tegnap elöt beoltattam a kis cicámat, és kapott
féreghajtót én azt mondtam az állatorvosnak h nem
férges de azt mondta ezt bekel adni neki féreg hajtó
gyogyszer de észre vettem hogy a kakájába féreg van ez
baj? Ma vettem észre
Add be neki a gyógyszert. Ha beadtad már és utána volt ez akkor hurrá.
Nem lesz könnyű beadni és felhabzik a szájában, mi mindig a dokit kérjük meg. Ha nem bírod beadni neki, remélem doki elmondta higy kell, vigyétek vissza és ő beadja majd neki.
2022. jún. 18. 22:33
Na látod, nem kell okoskodni, mégis csak volt féreg a macskában. A gyógyszer lebénítja a bélférgeket, így azok nem tudnak megkapaszkodni a bélfalban és a bérmozgások a béltartalommal együtt kitolják őket a szervezetből.
2022. jún. 18. 22:33
3/117 A kérdező kommentje:
Tegnap elöt mikor beoltotta be adta neki a féreg hajtót. De azelött nem láttam a kakájába pedig néztem ma meg láttam. De nem él a féreg mennyi idő alatt hajtja ki belöle a férgeket énis eltudom kapni mert velem alszik még nagyon picike cumis ü egböl itatom tápszer tegnap elöt találtam
Kutya-macska egyarant allandoan feregfertozesnek van kiteve, hacsak nem hermetikusan lezart lakasban tartod. Ezert negyedevente kell nekik a fereghajto, hogy ne tudjanak az allatban elszaporodni annyira, hogy az bajt okozzon.
Bar nem volt egyertelmu, higy akkor most beadtad, vagy sem, de nagyon is indokolt a fereghajtas, akkor is ha nem latsz a kakiban 10 centis fergeket, peték lehetnek.
2022. jún. 18. 22:45
5/117 A kérdező kommentje:
Bocsi akarom írni Kedden találtam. És kerestem a gazdiát de nemtaláltam meg. De szerintem házból szökhetett ki mert. Alomba pisil kakált egyböl. Sajnáltam ott hagyni így beválaltam. Csak félek a féregtöl
Te nem valószínű, hogy elkapod, de ha érintkezik másik macskával, kutyával később is lehet újra férges, nem poénból kötelező időnként féreghajtót adni...
2022. jún. 18. 22:48
7/117 A kérdező kommentje:
Az orvos adta be lenyomta a torkán. Meg beis oltotta. Jó csak azért furálom mert amíg nem kapot féreg hajtót addig semmi férget nem láttam a kakájába a és hosszú féreg rendesen a kakájára rávan tekeredve félek h elkapom vagy h baja lesz. A tabletta ki hajtja? Félévente kell akkor féreg hajtót be adatni neki?
Igen, a féreghajtó dolgozik, amiatt jön ki belőle, de az csak jó, hogy ki jön. Orvosnak jelezném, mert lehet ad majd egy ismétlést. Ezek után nem várnék fél évet, legalább negyed év múlva mindenképp adnék megint neki.
2022. jún. 18. 22:54
9/117 A kérdező kommentje:
Nem nincs másik macska se kutya a közelébe. Köszi h irtok már kezdek meg nyugodni. Azért ijedtem meg mert anyáéknak nem árultam el h férges mert találtam a cicát és ha meg tudnák nem bíztos h meg tarthatnám apám kivágná. Hiába olrattam be meg kapot féreg hajtót titokba tartom a szobámba van az alom meg a cica is direkt behoztam a fürdöböl az almot h anyám véletlenülse lása meg ha takarítaná az almot.
[link]
Hat nem veszelytelen emberre, attol fugg ugye milyen fereg eppen.
Es 3 havonta adj neki ezentul feregtelenito tablettat.
2022. jún. 18. 22:56
Kapcsolódó kérdések: