Férges cica? (+ kutya + ló)
Tegnap este vettük észre, hogy férges (fenekéből fehér féreg jött ki), ma fogok neki venni féreghajtót állatpatikában, és veszek a két kutyusunknak is. Ha megkapják egyszerre, mi a teendő utána, a kakijukat össze kell gyűjteni? (Egyébként hatalmas területen vannak, nem szoktuk összeszedni, mert nincs útban/nem látszik, a cicát meg végképp nem tudom nyomon követni, hova végzi a dolgát.) Úgy értem, visszafertőződhetnek belőle?
Illetve van két lovunk is, ajánlott most őket is beféreghajtózni?
Köszönöm a válaszokat!
Felesleges gyűjtögetni, kiszáradnak, elpusztulnak, meg a "hatalmas terület" miatt szerintem nem is lehet rendesen.
gen, minden állatot egyszerre féregteleníteni kell, és ezt 2-3 havonta meg kell ismételni.
Mi így szoktuk.
Rendszeresen kell féreghajtózni ha kijáró macska, mert sokszor az elfogyasztott egértől és madártól fertőződnek meg.
Ló pl. a fűszálakra tapadt csigaürülékben található féregpetéktől, kutya is az elfogott patkánytól, egértől, madártól stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!