Miért nem adnak örökbe kiscicát nekem, ha van kutyám?
Kicsit egyesek már el vannak szállva sztem ezekkel a szabályokkal. Megértem, hogy alibiba nem, ivartalanítás benti tartás kötelező, ok.
Miért kizáró ok, ha van kutyám??? Ez egy kölyökmacska, simán hozzá lehetne szoktatni, nem egy idős "kutyautáló" macska. Az én kutyusom jól szocializált és szereti a macskákat, megírtam neki szívesen elmegyünk összeismerkedni a cicussal, azt mondta még meggondolja.
Miért ilyen kukacoskodók? Ennyi erővel a gyerek is kizáró ok lehetne, nem?
#2 Azért a kertbe bedobott macskákért sem igazán állnak sorban.
Ugyanígy jártunk 2 évvel ezelőtt, amikor 2 kismacskát átdobtak a kerítésünkön. Hiába próbáltunk nekik gazdát találni, végül a nyakunkon maradtak...
5
Sajnos azokra jobban mennek mint a menhelyiekre. Szüleimnek nincs ivartalanitva a macska és simán elviszik az 5-6 macskákat. 2 hetesen már van is gazda jelöltjük. 6-7 hetesen viszik is.
"Ennyi erővel a gyerek is kizáró ok lehetne, nem?"
Nem fogod elhinni, sok agyhalottnál a gyerek is kizáró ok, akár kutyát, akár cicát adnak örökbe. Még régebben néztem egy állatmentő oldalt, kölyök kutyákat mentettek, szerettem volna egyet, tök szimpik voltak, majdnem írtam is nekik, aztán megütötte a szememet a "gyerek mellé nem adunk kiskutyát" mondat... Nekem akkor volt talán 1-2 éves a lányom, úgyhogy ezzel sajna ők ki is estek, mint lehetőség.
Halkan megjegyzem, nekünk akkor már volt egy felnőtt kandúr cicánk, előbb volt, mint a gyerek, nem volt semmi gond vele. Később lett még egy gyerekünk, majd egy normálisabb menhelyről egy 6 hónapos kölyökkutyánk, 1,5 év elteltével pedig még egy cicánk. Szóval most 2 cicával és egy kutyával élünk együtt, mindhárom állat kifejezetten szereti a gyerekeinket, ők pedig amint mászni kezdtek, megtanulták, hogy szépen nyúlunk az állathoz. Sőt, egymást is bírják az állatok, teljesen jól elvannak, senki nem gyepál senkit, a kismacska hetekig a kutyával aludt, mikor hozzánk került.
Normális emberek számára érthetetlenek ezek a kifogások, de gondolom ők abból indulnak ki, hogy a legtöbb ember nem normális. Ez is érthető valamelyest, csak szerintem célravezetőbb lenne inkább megismerni az adott jelöltet, mint csípőből elutasítani, mert van gyereke, vagy éppen kutyája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!