Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Csak én utálom, hogy a macskák...

Csak én utálom, hogy a macskák ilyen akaratosak?

Figyelt kérdés
Mielőtt leszedi a fejem a jónép hogy "akkor minek van macskád te sz*rházi" a szüleim cicáiról beszélek, nekem egy sincs. Jó hogy nem betörik az ajtót, miközben torkuk szakadtából nyávognak, csak azért mert ők most abban a szobában akarnak aludni, nem a nappaliban. Kaja időben lépni nem lehet tőlük, közben ordítanak az ember képébe hogy rakja már oda a kaját. Ha kitalálták hogy most bújni fognak akkor felugranak az ölembe és ha 5x rakom le őket a földre 5x ugranak vissza. Ha ők valamit akarnak akkor annak úgy kell lennie, rögtön de azonnal... nem tudom hogy bírja ezt többmillió ember idegekkel.

2022. máj. 22. 15:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha a cica akar valamit annak úgy kell lennie, ezt minden macskás tudja 😄

Egyébként a miénk is rettentő akaratos, én imádom, akkora személyiség. Sokszor az idegeimre megy, piszkálódik, szemétkedik, de akkor komolyan rászólok ha rágja a kábelt pl vagy valami, ilyenkor elgondolkodik magán, tudja hogy repül a helyiségből ha nem hagyja abba. Az ajtón kizárást úgy lehet megoldani, hogy hagyod hadd nyávogjon, ha abbahagyta kinyitod az ajtót. Persze ez sok idő, kondicionálni kell.

Nálunk a héj szó van, erre általába befejezi a hülyeséget amit csinál, ha nem, megindulok felé és "elveszem a terét, beállok az aurájába, ezt nagyon utálják, eliszkol magától.

Előbb pont ezen röhögtem egyébként, rágta a a lámpavezetéket, mondom héjj nem, abbahagyta, utána megint rágni akarta, odanézek,látszott rajta hogy gondolkodik néz a kábelt, néz rám, aztán visszahúzódik inkább 😂

2022. máj. 22. 17:29
 12/18 anonim ***** válasza:
37%
4-es válaszoló vagyok. Ahogy látom az őszinte válaszommal keményen belegázoltam a macskapártik lelkébe, elnézést kérek de nekem ez a véleményem. :) Barátnőmék macskája kinti-benti, amiket leírtam az előző válaszomba igazak sajnos.
2022. máj. 22. 17:59
 13/18 anonim ***** válasza:
63%
11-es, én is belegázolhattam a lelkükbe a 10-es hozzászólással, pedig csak az igazat írtam le. Nekik lenne gusztusuk abból a darált húsból enni ami mellett a macska kolbászolt és rá hullott a szőre? A szék kárpitja is tiszta macskaszőr volt. Sajnálom, de nekem ehhez nincs gusztusom. A ruháimat azonnal levettem és kimostam mikor hazaértem.
2022. máj. 22. 18:04
 14/18 anonim ***** válasza:
68%
Hát, végülis, én meg gyerekes ismerősökhöz nem megyek, mert a gyerekektől undorodok, folyik a taknyuk-nyáluk, bömbölnek,büdösek, hisztiznek.
2022. máj. 22. 18:18
 15/18 anonim ***** válasza:
78%
Én a kinti tartással nem értek egyet, ennyi, de nyilván én is rosszul tettem, hogy linkeltem a Tiktokról olyat, aki tudja a macskáját nevelni, tudom, van, akinek a macska fogyóeszköz, meg szabadnak született, és kínzásnak tartja a nevelést, mégis a boldog kijárós macskák élete rövidebb. Nincs macskám, soha nem is volt, nem is tervezek, hogy lesz, de a gazdin múlik, minden állatnál, mennyire zavaró az állat viselkedése.
2022. máj. 22. 19:34
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Őket is következetesen lehet nevelni, akkor ilyenek ha megszokták hogy ha eleget nyinnyognak teljesül az akaratuk.

Mi sosem adtunk nekik a kajánkból így nem is kunyerálnak (cserébe sokszor leejtek darabokat véletlenül evés közben szóval az egyik csak csendben leül a szék lábához és vár... de ha nem esik semmi nem hisztizik szóval ok), a hálóba se lettek beszoktatva, nappal bejárhatnak meg reggel is néha beengedjük őket de kezdettől az a rutin hogy ha megyünk aludni cicáék ki vannak csukva, nincs belőle gond.

Az etetés meg úgy lett megoldva hogy hiába nyáverognak, ha szól az ébresztő akkor van kaja (konrétan meghallják a pittyegést és torpedóként lőnek ki a konyha felé) de ha odaállok eléjük a tál kajával és azt mondom "jó!" tudják hogy akkor teszem le ha csöndben maradnak.

A macska okos állat és kihasználja hogyha engedékeny vagy

2022. máj. 23. 08:47
 17/18 anonim ***** válasza:
68%

Ezek a viseljedések nem léteznek légüres térben.

Az a macska, ami ennyire keresi a figyelmet, valszeg unatkozik, nincs stimulálva.

Igen, van játék meg vadászat igényük, ha ezt nem élik ki, akkor a kábelekkel meg a lábaddal fognak játszani.

Az etetést meg igen, tanítani kell. És igen, van hogy nem kapnak eleget enni, ezért áll a bál.

De most képzeld el, hogy semmilyen módon nem tudod kommunikálni az igényeidet, szükségleteidet, teljesen rá vagy utalva erre a nálad 20× nagyobb majomra, ami egy másik faj, szóval nem igazán érti hogy mit szeretnél.

És igen, szeretnek fenntről lenézni a terepre, mert ez ad nekik biztonság érzetet, ha nincs cica-polc, akkor a hűtőn meg a konyhapulton fog ülni.

Az aki meg azt állítja, hogy a kutya könnyebb meg csendesebb mint háziállat, az nézzen már meg pár husky videót, azok tízszer durvábban ordítanak mint bármelyik macska.

Vagy mondujuk nézzünk egy csivavát, ami kb macska méretű, de tízszer jobban elszokott lenni bacva a nevelésük mint az átlag házi macskának.

De nem, egyébként nem utálom egyiket sem, csak mondom, az állatok nem plüssök, tudni kell mit veszel, és fel kell készülni a nevelésükre mert ha csak nőnek mint a paszuly, annak nem lesz jó vége.

Szóval mondom, macskáknak is van személyisége, can amelyik cserfesebb, a másik fajta meg lustább, csendes típus.

2022. máj. 23. 14:51
 18/18 anonim ***** válasza:
79%
A szüleid macskái el vannak kapatva,neveletlenek.Hagyták hogy a fejükre nőljenek.
2022. máj. 24. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!