Benti macska éjszakai alvását ki, hogyan oldja meg?
Figyelt kérdés
Mostanában hevesen reagál a cica, miután nem szeretne egyedül lenni. Szorong, elkezd morogni, néha ordít, visít és fúj, ha azt hiszi, hogy elmegyek itthonról vagy lefekvés jön. Volt, hogy megtámadott tiltakozásul. Egy hónapja volt orvosnál, elvileg nincs baja és nem bántom soha. Ezért beengedem a hálóba, de így meg én nem tudok aludni. Valahogyan mindig felriadok rá, bár sokszor nem nehéz, mivel a fülembe szuszog. 3 éves lesz, ivartalanított. Ki, hogyan oldja meg az éjszakát vagy más is tapasztalt ilyen reakciókat?2022. máj. 14. 23:22
1/3 anonim válasza:
Mennyi inger éri, mennyit fárasztod egy nap? Ingerszegény, mozgáshiányos tartás mellett bekattanhatnak.
2/3 anonim válasza:
Nincs kizárva éjszakára, igaz, nincs is külön hálónk. Az első pár hétben anno sokszor felriadtam, de az ember a "szokásos" zajokat megszokja tudat alatt. Nem riadok fel evésre, almozásra, ágyra ugrásra, még enyhe kergetőzésre sem (ketten vannak).
De a múltkor pl. egy olyan oszlopot kapart a váron az egyik, amit nem szokott, fel se ébredtem igazán, de ültem fel drakulamód, hogy mit csináltok?! Mikor másnap láttam ott kaparni, akkor esett le, hogy ezt hallottam.
Ugyanígy felébredek rá, ha az asztalon (ahová nem járhatnak fel) kotor valamelyik.
Szóval a szokatlan rendetlenkedésre felébredek, a normál éjszakai macskazajokra soha. Egyszerűen a megszokás a kulcs, rááll az ember füle/agya arra, hogy ezt ki lehet szűrni.
3/3 anonim válasza:
Éjszaka kint alszanak a nyári konyhán… szerencsére annyira hozzászoktak, hogy nem is akarnak bent aludni éjjel, csak napközben. Sajnos az egyik cicám nagyon akaratos, bújós, amit szeretek is, mert cuki, de egyszerűen nem tudok tőle aludni… és a munkahelyemre nem mehetek úgy mint egy zombi, így ha szép szóval nem ment, hogy éjszaka nincs kaparózás az ajtón, meg nem bújkálunk meg fetrengünk össze-vissza, hanem hagyjuk a gazdit aludni, ki kellett eszközölnöm ezt a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!