Négy hónapos kismacskám néha "bekattan". Lehet baja?
Fel-alá rohangászik, de nagyon sokszor (kb fél percenként) belerohan valamibe, de olyan erővel, hogy biztosan fájnia kellene.... tényleg nagyon durván beleszalad dolgokba: szék lába (fém), szekrények, polcok, ajtó, fal, ilyesmik... Olyan, mintha nem lenne fájdalomérzete :S Pár perce nem figyeltem oda amikor felvettem és egy kicsit odakoccant a buksija a szék aljához, erre elkezdett dorombolni... :S Szegénykém kicsit bolhás, ilyen kis barnás-vöröses bolhák vannak rajta, nemrég vettem észre, valamikor a héten talán el tudom kérni magam előbb munkából és tudok neki venni bolha nyakörvet, de nem tudom, lehet-e ennek köze ehhez az "őrülethez"...
Túlaggódom? Kérlek segítsetek!
20/L, első macskás (eddig csak kutyusom volt)
a kiscicák már csak a ilyenek....a miénk kölyökként, sokszor éjszaka kezdett el így randalínozni, volt, hogy a vezetéket is el akarta rágni...:D Nyugi nincs semmi baja a cicádnak, csak így vezeti le a felesleges energiáit, gondolom szobacica. Én javaslom, hogy adj neki valami játékot, akkor legalább nem a bútorokon meg a dísztárgyakon éli majd ki az őrületét, nem kell drága dologra gondolni, a miénk pl kölyökként imádott focizni a gumilabdákkal.
Ha jól emlékszem olyan 1 éves koruk körül növik ki a macsekok ezt az őrületet, de az ivartalanítás is fontos, hogy lenyugodjon.
Mennyi idős kortól lehet ivartalaníttatni? (kislány)
Mondjuk szófogadó, talán túlságosan is, cicához képest :)
9 macskám van szóval elhiheted tapasztalatból beszélek :) Szóval a rohangálás, az, hogy lefejel ezt-azt amiatt nem kell aggódni, a kölyök cicák 99%-a ilyen míg ivarérett nem lesz (feltétlenül ivartalaníttasd majd, mert így kb megduplázod a várható életkorát). az, hogy ez az ugribugri mennyire marad meg a későbbiekben ez már az állat temperamentumától függ, egy szó mint száz emiatt nem kell aggódni. Bolhanyakörvet vegyél neki, és vidd el állatorvoshoz, ő a Frontline nevű bolhairtót fogja ajánlani, ez kb 1200Ft, a nyakán szét kell húzni a szőrt, oda kell cseppenteni ezt a szert és egy picit kb 10 forintos nagyságú területen szétkenni. De állatorvoshoz feltétlenül vidd el, hogy megkapja az oltásokat és a féreghajtót!!!
26/F
1, ne aggódj, minden játékos macska szokott ilyen "őrült" lenni, a miénk 2 éves, de most is rájön az 5 perc :D
2, a bolhák barna színűek, vöröset azért látsz benne, mert az vér..:(
ha nagyon bolhás, fürdesd meg, mi úgy csináltuk, hogy csak a feje volt kint a vízből, a bolhák odamenekültek, és körömmel összenyomtuk, amíg nem hallottunk pattanó hangot. ha nyakörvet teszel rá, macskából ugyan kijönnek, de viszont téged fognak csipkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!