Egy pici lakásban lakunk, ahol a barátnőm cicáját nem lehet kizárni a konyhából, és imádjuk, de sokszor belenyal a mosogatóban a koszos tányérba, evőeszközbe, edényekbe. Tudom, hogy utána elmossuk, de mégsem túl jó a gondolat, hogy azt nyalogatja, abból eszeget, amiből utána mi is. Vagy titeket ez nem zavar? Persze megoldás lenne, ha mindent azonnal elmosnánk, de mindketten nagyon sokat dolgozunk, így nem mindig van erre idő.
A szobamacska, pláne aki baba korától egy tiszta, védett lakásban lakik teljesen tiszta. Ő kaphat el az ember által valamit, nem fordítva. A kajamaradéktól megbetegedhet ritka esetben, a gazdija inkább azért nem szokott kajamaradékos edényt sehol elöl hagyni, vonatkozik ez a mosogatóra is. A minimum, hogy leöblítjük róla az illatos részt, ez nem idő kérdése. Ez felelősségteljes gazdi magatartás és minimális igényesség magunkkal szemben. Nálatok e két utóbbi nincs meg.
2022. ápr. 16. 11:06
12/30 anonim válasza:
De engem zavar. A macskámnak hála az égnek kisebb korában meg lett tanítva, hogy sem az asztalra, sem a konyhapultra nem mehet fel. Ennek ellenére volt, hogy még 10-12 évesen is felugrott a pultra, beleevett a csilisbabba, meg beleivott a mosogatóba. Ilyenkor nagyon megszidjuk, és kizavarjuk a kertbe, ezért nagyjából megtanulta, hogy nem szabad neki. Az elmúlt 3-4 évben összesen ez a két eset volt, hogy valami olyan helyre ment a konyhában, ahova nem szabad neki.
2022. ápr. 16. 11:09
13/30 anonim válasza:
Zavarna. Nagyon szeretem a cicáimat, de nem ugyanabból eszünk. Viszont ezt nem is olyan nehéz elkerülni egy kis odafigyeléssel. Ha valamit nincs időm elmosogatni, akkor is elöblítem vízzel, és úgy hagyom ott, nem maradékkal tele. Ha a cica belenyalna, attól baja is lehet - nem feltétlenül súlyos, csak mondjuk körbehányja a lakást.
2022. ápr. 16. 11:09
14/30 anonim válasza:
Imádom a macskáimat, de engem ez zavarna. Az enyémek egyrészt nem ugorhatnak fel sehová a konyhában, már megszokták a szabályokat mert mindig is erre lettek nevelve, másrészt a mosogatógépbe tesszük a mosatlan tányérokat, ahhoz meg nem férnek hozzá.
2022. ápr. 16. 11:14
15/30 anonim válasza:
Egyáltalán miért mehet fel a pultra/asztalra?
1.Mosogatógép
2.Azonnal elmossátok.Ha sokat dolgozol is megteheted,hogy miután ettél egy 10mp erejéig megnyitod a csapot és legalább leöblited róla az étel maradékot.
3.Oldd meg,hogy mégis csak ki lehessen zárni a konyhából.Semmi keresnivalója ott,ha nem eszik éppen.Az itatóját ki lehet tenni máshová is,ha más nem addig ameddig dolgoztok.
Mindent nem lehet az elfoglalt életmódra fogni,arra biztos hogy van időd,hogy ajtót zárj,magad után elpakolj és arrébb tegyél egy tárgyat.Ha elég tempósan csinálod egy perc az egész..
Lustaság persze egy másik kérdés.
2022. ápr. 16. 11:53
16/30 anonim válasza:
azért jó világ van, itt mindenkinek futja mosogatógépre
2022. ápr. 16. 11:58
17/30 anonim válasza:
Amugy akik azt mondjak, hogy meg tudtak tanitani a macskanak, hogy ne menjen fel ide-oda, azok hogy csinaltak?
Ha nem vagytok otthon, akkor is betartja a szabalyokat?
Mert az enyem nem. Meg tudtam neki tanitani, hogy ne menjen fel az asztalra, de csak a jelenletemben fogad szot, amint kilepek a lakasbol, az asztalon alszik. Tudom, mert direkt vettem egy kamerat, kivancsi voltam, mit csinal...:D
2022. ápr. 16. 12:00
18/30 anonim válasza:
16, úgy beszélsz mintha a mosogatógép nem egy alap otthoni eszköz lenne, hanem valami luxus dolog. Én az enyémet nyolcvanezer forintért vettem. Nehogy már ne tudjon ennyit előteremteni egy ember aki dolgozik.
Ennyi erővel a mosógép is luxus meg a tévé is? Azok is ennyibe kerülnek, mégis mindenkinek vannak.
2022. ápr. 16. 12:10
19/30 anonim válasza:
17, én spricceléssel tanítottam meg, meg nagyon erősen siccegek közben hogy megijedjen. Persze a macska alaptermészetétől is függ, a macskák alapból makacsak, de vannak köztük még makacsabbak is :D
Plusz a kitartás. Következetesnek kell lenni, és nem feladni. Náluk is működik a Pavlovi reflex, egy idő után összekapcsolják az agyukban hogy milyen ijesztő dolgok következnek ha oda felmennek. Csak az a kérdés hogy mennyi idő után :D Van amelyikkel könnyebb dolga van az embernek, meg van amelyikkel nehezebb.
Az is nagyon fontos hogy a kezdetektől legyenek lefektetve a szabályok. Ahogy odakerül a macska. Mert ha először még elnézi neki az ember, akkor utána nem érti hogy miért nem mehet oda, ha addig mehetett.
2022. ápr. 16. 12:14
20/30 anonim válasza:
17# csak a kontrollmániások hiszik ezt, hogy minden úgy van ahogy ők megparancsolták. Ezeknek kutyát kellene tartani, a macska nem való. Rajtuk kívül mindenki tudja, hogy a macska a jelenlétükön kívül azt csinál amit akar, nyilván, hiszen az ő otthona. Ezért a gazdának kéne alkalmazkodnia az élőlényhez, akit elvileg azért vett magához, hogy szeresse.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!