Mit lehet tenni azokkal a maradi emberekkel, akik szerint a macska "fogyó eszköz", és nem hajlandóak se ivartalaníttatni, se rendesen gondozni, se csak bennt tartani?
Miért van ez az elterjedt felfogás, hogy ha valaki rendesen figyelembe veszi a háziállata igényeit, minőségi kaját ad neki, vesz neki bútort, foglalkozik vele, az be van kattanva, beteges "macskás nő"?
Szerintem ez lenne az alap, a normális állattartás.
"Te most önmagadnak mondasz ellent?"
Mit nem lehet érteni?
Igen, a felelőtlen gazdiknak baromi kényelmes hagyni a macskát menni szélnek-világnak és azzal takarózni, hogy "kell neki a szabadság", ahelyett, hogy tényleg az igényeit, biztonságát néznéd.
És nem, egy macska intellektuálisan nem fogja tudni felmérni a földek szélén 90 km/h val elhúzó kamion okozta veszélyt, ami neked, mint embernek (remélem) nem okoz problémát.
Te mint ember tudod, hogy a padláson döglődő mérgezett egeret nem kéne megenni, de a macska nem fogja neked ezt tudni. A cicád ragadozó, és a leggyengébb préda után fog menni, mert a természetes élőhelyén nem kellett neki patkánymérget kerülgetni.
Az emberi civilizáció fejlődését a háziállatok ösztöne 100-120 év alatt nem fogja beérni.
Nem értem mit néztél te itt ellentmondásnak?
140 # ez valami ázsiai elmaradott hely ahol a macskák úgy szaporodnak mint a patkányok és aképp is tekintenek rájuk.
Nem mint "cicamica, szobacica".
Ott a macska csak egy értéktelen állat.
Ne hasonlítgassuk európai viszonyokkal ebben az aspektusban.
142, ehhez nem kell Ázsiàig elmenni, falun idehaza is simán begórják a kismacskát egy párnahuzatba és bedobják a vízbe, a hangos kutyát meg felakasztják az erőben, kb annyira megszokott mint egy disznóvágás.
Én is vidéki vagyok,pont ezért nincsenek illúzióim.
Ahol az anyagi hàttér nincs meg azt még jobban megértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!