Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyire nevelhető a cicád?...

Mennyire nevelhető a cicád? Mit tudtál megtanítani neki?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 9. 18:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik kajára bármit megcsinál, igazi cirkuszi cica, csak követi a kaját, forog, hempereg, pacsit ad stb.

A másik, aki először lett, ő kutyás cica, kutya nevelte fel, előtte kutyusom volt sok évig, kicsit kutyásan sikerült tanítani: marad, ül, pacsi, hozd vissza ...🙃

2022. ápr. 9. 23:55
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Tud puszit adni

Szekrényeket, ajtókat kinyitni

2022. ápr. 10. 06:17
 13/19 anonim ***** válasza:

Abszolút tanítható. A legelején 1-2 próbálkozás után megtanulta, hogy az átkezőasztal tiltott terület. Utána többször direkt raktam ki kaját, de nem bántotta.

A kanapé is tiltott terület, ezt eddig úgy 70%-ban tanulta meg, 1x-1x rajtakapom, hogy felmegy, és nézelődik.

Amúgy pl. a "Mit csinálsz?" kérdésre tudja, hogy akkor amit csinál, abba kell hagyni. Jellemzően arrébb megy, visszafordul, majd elkezd szemrehányóan máj-máj-máj-ogni :D Tehát ezt is megtanulta.

Rászoktattam arra is, hogy ne ébresszen fel. De amint felkelek, kap kaját, el van látva. Az ébresztőórám hangját megszokta, arra odaül az ajtóba, és néz, vár, hogy felkeljek.

2022. ápr. 10. 11:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Igazából nem én tanítom őket. Ők egymástól tanulnak. Pl két lábra magasodva adnak puszit. Vagy ppapagáj módra ülnek a vállamra, ha üdvözölnek. Megtanulták jelezni, ha elfogyott a víz és szomjasak (beleülnek a tálba).
2022. ápr. 10. 12:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A nevét még tanulja, 4 éves.
2022. ápr. 11. 03:21
 16/19 anonim válasza:
100%

ketten laknak most velem. 1 évesek múltak. amiket eddig megtanítottam nekik:

- mindkettő hallgat a saját nevére

- ajtót kinyitni mindkét irányba (tolni és húzni is)

- van egy klasszik hotel recepciós csengő, azt megnyomják, amikor éhesek

amit autodidakta módon tanultak:

- szekrény tolóajtaját kinyitni

- önitató kút ha épp nem megy, akkor megnyomják a gombját, hogy csobogjon fél percig, amíg isznak

- akkor nem mennek fel a konyhaasztalra, amikor látom

- amikor eldöntik, hogy mivel szeretnének játszani, akkor azt a játékot előkeresik és hozzák a szájukban (peca, labda, plüssjáték)

tervben van még pár "trükk", mert durván igénylik, hogy agyilag le legyenek fárasztva (maine coon cicák, így nagyon hajlandóak tanulni)

2022. ápr. 11. 11:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki nem szereti eléggé, ráadásul türelme sincs hozzá, annak nem való macska. Pedig sokkal kevesebb törődést igényel mint a kutya, bár őket is nagyon szeretem.

Az enyém nagyon jól elvan a lakásban és az évek során szinte mindent kitanult magától.

A futógépet rendszeresen használja és ezzel a mozgásigényét le is tudja vezetni.

A futópadot felszereltem egy érzékelővel, amely érzékeli a macsekot és elindul, 2,1 km/h sebességgel. Ezt a sebességet szereti, ehhez állítottam be a vezérlő elektronikát.

Naponta többször használja és e miatt jó kondiba van, nincs elhízva.

Amit még megtanult: Egy kijelölt helyen használ kaparófát, teljesen szobatiszta, érzi, ha valaki ideges és félre húzódik, kéri, hogy drót fésűvel leszedjük a kihulló szőröket róla. Néha odabújik, de csak addig, amíg neki jól esik.

Megtanulta, hogy a gázkonvektorok teteje készenléti üzemben hol meleg az őrlángtól és odafekszik.

A WC ajtón macskaajtó is van, amit egyszer kellett neki megmutatni, magyarul áttessékeltem rajta. Azóta használja és látszik rajta, hogy tetszik neki, hogy nem kell állandóan bekéredzkedni.

Sajnos a porszívót nem szereti, fél a hangjától, pedig sok kihullt szőrtől lehetne megszabadítani vele.

Amúgy nagyon sok szót, gesztust és kifejezést megért és reagál rá: "Gyere adok husikát", "Nem szabad!" A szalvéta ketté tépése nála a kóstolót jelenti.

Megismeri az autónk hangját. Ha egy másik ugyanaz a típusú autó

áll meg a ház előtt, rá sem hederít.

Megismer bennünket már akkor, ha belépünk a lépcsőházba.

Webkamerával ellenőriztük.

Munkaidő után már az ablakban vár.

Még sok dolgot tudnék mesélni, amiről úgy gondolják sokan, hogy a macska ezt, vagy azt nem tudja. Nagyon okos és előbb-utóbb mindent elintéz magának.

2022. ápr. 13. 04:51
 18/19 anonim ***** válasza:
62%
Elég nehéz volt rávenni, hogy elszavalja a "Talpra magyart"! :-)
2022. ápr. 13. 16:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Igazából a legtöbb dologra nem tanítottam őket kifejezetten. Persze az asztalról én zavartam le mindig, mostanra nagyjából megtanulták, hogy nem szabad. Hozzászoktattam ahhoz is őket, hogy éjszaka kint alszanak (nagyon rosszak, izgágák, képtelenség pihenni velük együtt) és hogy éjjel nincs hiszti, dörömbölés, mert nem lesznek beengedve, extra adaggal megetetve stb.

Amit maguktól megtanultak:

Ajtót kinyitni (ráugranak a kilincsre)

Behajtott ajtón kimenni, bejönni

Fiókot addig piszkálni, amíg ki nem húzzák

Alomdoboz lengőajtaját maguktól fedezték fel

Ha csipog a kaputelefon (chippel jövünk be a lépcsőházba, ami csippan egyet ilyenkor), már tudják, hogy jövünk, az ajtóban várnak

Tükörben saját maguknak integetnek, elszórakoznak

Az egyikük (Maine Coon cicus) teljesen váratlanul, magától elkezdte egyszer csak visszahordani az eldobott labdát, hihetetlen volt, ezt még némelyik kutyám sem volt hajlandó megtenni, mások is csak azután, hogy külön megtanítottam nekik

2022. ápr. 16. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!