Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Túl ragaszkodó, "át nevelhető"?

Túl ragaszkodó, "át nevelhető"?

Figyelt kérdés
A cicám talált cica,még szeptemberben találtam körülbelül 2 hónapos lehetett.Nagyon bolhás volt és szomorú tekintetű,haza hoztam,etetgettem,megfürdettem,kefélgettem a szőrét és ez azóta is így megy.Lehet azért, mert mondhatni én mentettem meg,hozzám ragaszkodik a legjobban a családban,ami nagyon jól esik és kedves is tőle,ugyan akkor már egy kicsit fárasztó is:S Mindenhova követ,lépni nem tudok mert a lábam köré "tekeredik",a wc-re is utánam jön,az ágyba is mindig felugrik hozzám,a fejem mellé fekszik és dörgölőzik,dorombol át fogja a nyakamat,így elég nehéz aludni.Van mindene,játék,kaparófa,kis háza de le sem szarja,csak akkor használja őket ha valamilyen módon kapcsolódik hozzám pl csak velem játszik vagy ha az ölembe veszem a házat(szoktam takarítgatni,törölgetni és olyankor beugrik és csak akkor alszik benne.ha kizárom akkor a szívem szakad meg olyan szomorúan nyávog,aztán amikor beengedem egyből az ölembe ugrik és a körmét egy kicsit belém vájva kapaszkodik,dorombol,dörgölőzik és kis bánatosan nyávog egy kicsit.Ilyenkor majdnem sírok mert nagyon rosszul érzem magam,hogy így elszomorítottam de ez nem mehet így örökké,egy ilyen mértékű függés nem egészséges,egy macskánál meg egy kicsit ritka.Akinek van valami ötlete/javaslata az írjon!
2010. júl. 28. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Hány éves vagy?

2. Ez majd idővel változni fog. Az én cicám is ilyen volt, kb. 1 éves korába gyökeresen megváltozott. Egyébknt fiú vagy lány a cica? Ivartalanítsátok .) . Használd ki ezt a nagy szeretetet, mert 1 éves kora körül nem fog annyira ragaszkodni .

2010. júl. 28. 18:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Tizennyolc éves vagyok,lány cicáról van szó az ivartalanítást meg inkább kihagyjuk,mert nagyon szép macska és szeretnénk,ha a másikkal majd összehozna egy pár utódot.Azt meg csak remélni tudom,hogy tényleg elmúlik idővel :S
2010. júl. 28. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ritkítsd a simogatást, és tekintsd levegőnek, amikor terhes a közeledése.

Az ágyban alvást a kor nem fogja megoldani, csak a tapasztalat. Mostani macskám pár véletlen baleset (ráfekvés, beledrúgás) után már félévesen feladta az ágy projektet.

Régi macskám rájött, hogy a fejemnél viszonylag biztonságos a fekvés, és még 10 éves korában is alig várta, hogy néha megengedjem, hogy ott alhasson.

2010. júl. 29. 15:14
 4/5 anonim válasza:

Ha nem tudsz aludni tőle, akkor zárd ki a szobádból éjszakára, majd megszokja.

Nem lehet, hogy a másik cicától fél?

Vagy "csak" féltékeny Rád a másik cica miatt?

2010. júl. 31. 21:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Óó nem féltékenyek ezek egymásra,két legédibb cica,amelyeket valaha láttam,nagyon szeretik egymást.
2010. aug. 6. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!