Extrém félős cica. Mit tegyek? Mit ne tegyek?
Édesem:( ki tudja mi történt vele, ami miatt nem mer megnyílni.
Ne adjátok fel! Nem kerülhet vissza a menhelyre:( szerintem sok volt neki ez az ide-oda dobálás, nem tudja hogy ez már az otthon. Kicsit várjatok még vele, játszatok vele sokat, akár bottal, lézerrel, jutalmazzátok a kis dolgokért is.
Legyetek türelemmel. A macskák nem szeretik a változást, a régi gazdája elvesztése után ide-oda lett dobálva szegényke. Ne tegyétek ki még egyszer ennek a kicsi lelkét.
Minden nap menjetek oda hozzá óvatosan, beszéljetek hozzá kedvesen, ha eléritek simogassátok. Adjatok neki kézből finom falatokat. Próbáljatok vele játszani, például egy labdával, vagy lehet venni ilyen macskamentás párnácskát/figurát, pl: zoopluson, hátha azt szeretné. Hagyjatok neki nyugodtságot is, ne erőszakoskodjatok nagyon. Az én cicám se szereti mindig, ha nyösztetjük. De éreztessétek vele, hogy biztonságban van, nálatok nem kell tartania semmitől. Csak szépen apránként, minden nap egy kicsit foglalkozzatok vele.
Az állatorvossal beszélhetnétek, hogy ez van, nem jönne-e ki házhoz beadni az oltásokat, vagy ami nagyon fontos lenne, esetleg tőle is kérhettek tanácsot. De én egyenlőre csak annyi stressznek tenném ki, amennyinek nagyon muszály.
Elhiszem, hogy nehéz, de sok-sok türelem, idő, és még több szeretet biztosan segíteni fog.
A szülők látogatását csinálhatnátok úgy, hogy egyszer az egyikőtök, máskor a másikótok megy.
Szerintem a zajokat sehol se tudod teljesen kizárni, sajnos. Én kertes házban lakok, de itt is vannak zajok a szomszédból. Maximum egy világvége tanyán.
Ahogy már más is írta, biztosan sérült a kis lelke. Használjátok továbbra is a párologtatót, abban a szobában, ahol a legtöbbet van. Adjatok neki macskamentás dolgokat, kedveskedjetek neki, szeretgessétek. Amennyire csak tudjátok biztosítani, legyen körülötte nyugalom.
Esetleg van az macskás csávó a tv-ben. Jackson Galaxy, azt hiszem. Aki ilyen ilyen problémás cicákkal foglalkozik. Tőle is keresgethetnétek, hátha találtok valami hasznosat.
Egy biztos, ez a helyzet nem csak a cicán fog múlni, hanem rajtatok is bőven.
Kitartást nektek! Ne adjátok fel semmiképp! Ez az egy a lényeg.
#8 Sajnos az sem értenék meg a szülők, mindkettőnknek mérgező szülei vannak. Csak az lehet, amit ők akarnak, és ők azt akarják, hogy mind a ketten sokat legyünk náluk.. Legalább most a macskát kifogásként használhatjuk :P
Sajnos pont két iskola között lakunk, és a szünetekben elég nagy a zsivaly. Valamint van egy szomszéd, aki minden nap fúr (mit lehet ennyit fúrni??), ezekkel nem tudunk mit kezdeni. Cserébe egész nap próbálok minél csendesebb lenni.
Köszönöm szépen a tanácsokat, betartom őket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!