Brit rövid szőrű cica szeme folyamatosan csipás?
Mindenkinek köszönöm a válaszokat és a linket is :)
Véleményem szerint az orvossal semmi gond sincs, én tökéletesen meg voltam vele elégedve az elmúlt évek folyamán, jól felszerelt rendelő, lelkiismeretes orvosokkal :) Az érthető, hogy az állatok esetében egyszer-kétszer téves diagnózis fordul elő, hiszen most nem vizsgálták meg alaposan, mivel nem volt más tünete, ami betegségre utalna. Vélhetően ezt hétfőn fogják megtenni. Annyi panasszal vittem be, hogy könnyezik a szeme és csipás, minden egyébről kifaggattak, nézték, nem-e kötőhártya, lázát is megmérték, tüdejét is meghallgatták, minden rendben volt vele és ez esélyesen nem is változott, hiszen a cica továbbra sem beteges, a szemét se piszkálja, csak a csipa mennyisége ad okot számomra az aggodalomra, de esélyesen csak a fiatal kora miatt van :) Természetesen, ha második nekifutásra sincs értékelhető eredmény, akkor másik orvoshoz viszem, de az elmúlt évek alapján egyelőre megszavazok egy második esélyt is a mostaninak :)
5-ös: Ezt szomorúan olvasom :( Van rá azért valamilyen gyógyszer, amivel kordában tartható? Hétfőn megyünk vissza mindenképp az orvoshoz, ezt azért majd megkérdem tőle.
6-os: A szemcsepp javított rajta valamennyit, most kezdett el ismét csipásodni. Pár napig rendben volt.
Szia! A tenyésztőnél rákérdeztél így utólag? Általában segítőkészek szoktak lenni.
Egyébként a doki szerint is kóros, nem fér bele a normális mértékű könnyezésbe (és ezáltal csipásodásba)? Csak azért lenne jó tudni, mert a britek a kissé lapított fejszerkezet miatt amúgy is többet könnyeznek mint pl egy házicica. A perzsáknál még inkább fenáll a probléma. Nekem másfél éves múlt a brit cicám, minden áldott nap tiszítom a szemét. Eleinte nem kultiválta, de jutifalival meg lett tanítva, hogy nem rossz élmény ez annyira, most már nem kell neki adnom tisztítás közben. Ellenben dorombol közben :)
Remélem semmi komoly és hamar rendbejön a kismacs :)
Szia!
Amikor elvittem, nem mondták, hogy probléma lenne, doki azt mondta, kis mértékű csak, de azért ránéztek. Mint fentebb is írtam, minden rendben volt ezen kívül :) Amúgy továbbra is ugyanolyan, mint eddig, jókedvű, játékos, étvágya tökéletes, nincs hasmenése, semmi az égvilágon, ahogy néztem, a szeme is rendben van, de az is meg lett vizsgálva.
Egyébként olvastam a 3.-as válaszoló által linkelt oldalt, ott írták a száraz levegőt, úgyhogy a szobába behoztam a párologtatót, tegnap óta megy, kis mértékű javulást tapasztaltam (nem olyan mértékben volt csipás a szeme reggel, mint eddig). Szóval, elképzelhető, hogy ez a baj forrása. Mást nem tudok kitalálni, mert tényleg nincs több tünete ezen kívül :)
Igen, beszéltem a tenyésztővel még aznap, amikor észleltem a dolgot, neki az volt a tippje, hogy valami irritálja a szemecskéjét, pár nap után elmúlik. Nála semmi gond nem volt a szemével, gyakran kaptam képeket tőle a cicáról, minden szép volt :) Úgyhogy reménykedem, hogy tényleg csak a száraz levegő a probléma és a párologtató megoldja, mert már most nem pislog annyit a bal szemével és nem könnyezik neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!