Az "érzelmi" szálon kívül, milyen haszna van a macska tartásnak?
Úgy tudom, a dorombolás hallgatása nyugtató hatással van az idegrendszerre. :D
De egyébként én sem igazán értem, hogy miért pont a macskákkal kapcsolatban merül fel ez a kérdés, ha más állat kedvencként való tartása érthető a számodra.
Ennyi erővel egy gyereknek sincs haszna. Sok esetben nem is olyan kedves/nem ad annyi szeretetet mint egy állat. Hisztizik, követel, visszabeszél..
Mi haszna van a... Mm...azon kívül hogy.. (egy hasznos szempontra se tudok gondolni)..hoooogy neki adhatod a vezetékneved? (csak lett egy legalább. Már hogyha férfi vagy, vagy modern páros ahol apjok megengedi hogy anyjok vezetékneve is ott virítson kötőjellel, második helyen.)
Amúgy hasznos dolgok amiket csinálnak a macskáim; vigyáznak rám ha beteg vagyok. Elhalmoznak extra szeretettel és figyelemmel.
Elkapják a pókszázlábúkat, legyeket ha vannak.
Megnyugtatnak ha ideges vagyok
A lábamat szoktam vele melegíteni, és szeretem takarítani a macskaszőrt.
(Mégis, milyen választ várnál erre a kérdésre?)
Tud a vízben futópadot hajtani :)
Látom sikerült elvakult macska fanok lelkébe nyúlni akik képesek gyerek vallással összehasonlítani a macska tartást, néhány provokatív megjegyzés kíséretében. Döbbenet.
Örülök, hogy kifejezetten értelmes, hasznos válaszok is érkeztek.
Pl.:
- dorombolás megnyugtató, egészségre kedvező hatása, (ami úgy tudom igazolt tény) mert a frekvenciája pozitív élettani hatással bír
- rágcsálókat távoltartja, elkapja (madarak sajnálatos veszteség)
- nálunk távolmaradnak az idegen macskák akik össze vissza "jelölgettek". Saját macskánk lehetőségein belül védi a territoriumát.
- vannak macskák akik elkapnak különféle, ember számára nem kedvelt rovarokat, bogarakat
- "bújós" macska melegít, pozitív kisugárzás, élettani hatás, megnyugtat
- gyerekeket, felnőtteket felelősségtudatra, türelemre, gondoskodásra,
rendszersességre (etetés, alom tisztítás, csere) nevel.
Az értelmes válaszok segítségével csak sikerült összerakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!