A nyakát vakarja, és egyre nagyobb foltban kopaszodik?
A macskám a nyakát vakarja elől, és egyre nagyobb foltban kopaszodik ott.
Állatorvosi felügyelet alatt áll, de egyelőre semmi javulás, sőt, rosszabbodik a helyzet. Már nem csak jobboldalt, de baloldalt is kialakult egy nagy, szőrmentes folt.
Jártatok már így a macskátokkal? Sikerült kikezelni? Mi volt az ok?
allergia vizsgálat, a kutyámnak legalábbis, 14ezer Ft volt 3 éve. ebben 32 dologra vizsgálták hogy mire allergiás. de előtte nekünk 1 hónapos hipoallergéntáp kúrával kizárták a táplálék allergiát. Először mindenképp érdemes a tápkúrát kipróbálni és csak utána a tesztet, nálunk is így volt a sorrend. Én tudom milyen rossz így látni az állatot, hogy kopaszodik+ vakarja magát, de sajnos ez egy hosszú procedúra mire túlesel rajta és megvan mi a baj okozója.
Maga a vizsgálat egyébként meg csak annyi hogy vért vesznek az állattól elküldik laborba(hacsak az orvos maga nem rendelkezik ilyen kütyükkel) és ott megvizsgálják a vért és az eredmény küldik vissza a dokinak hogy mire is allergiás az állat.
08:29-es vagyok.
Ha váltottál már étrendet akkor próbáld meg a fagyasztott halat(filé)Tengeri hal,ton heck, mindegy a miénk megőrül érte.
Ahogy írod ,egyre inkább a fehérjetúltengés lesz de ez az én véleményem:-((
Hát igen, némelyik macska bukik a szagára és eszi is a halat. Ezért keverik bele az illatanyagot a tápok nagy részébe. Az enyém viszont nem eszi.
Szerintem eddig ez volt nála a "választóvíz": amelyik kommersz táp halszagú (tekintet nélkül arra, hogy csirke, nyúl, vagy akármi ízűnek ízűnek hazudták a gyárban) azt nem ette meg.
Egyébként halon csak akkor élhet a macska, ha az E vitamin pótlásról külön gondoskodnak. A halban kevés az E vitamin, sőt némelyik hal termék (pl. a lazacolaj) még azt a keveset is leköti. Ez E vitamin hiányt, végsősoron steatitist okoz, ami éppen allergiás gyulladásokban nyilvánul meg.
Forrás: [link]
Hoppá: a macsek hozza az E vitamin hiány 3 tünetét:
"Symptoms include
- loss of appetite, (hónapokon át olyan keveset evett a kommersz tápból, hogy a napi átlagos ételadagja egy alutasakos volt három részre osztva (hogy ne romoljon a tányérjába, mert még ezt se mindig ette meg),
- fever (nagyon ritkán nedves az orra, általában inkább kifejezetten száraz és meleg tapintású)
- and hypersensitivity to touch, (csak napi kb. 5 percet engedte magát simogatni, különben elhúzódott)
due to inflammation and necrosis of fat under the skin."
Lehet, hogy valami E vitaminban szegény táptól E vitamin hiány alakult ki, ami étvágytalanságot okozott, ami miatt még kevesebb E vitaminhoz jutott?
Ez megmagyarázná, hogy miért változott meg a viselkedése, miért lett bújós, amióta nyershúst eszik. De azt nem, hogy miért nem gyógyul a bőre...
Nem lebontódik, hanem a nyershús önmagában nem tartalmaz minden vitamint és ásványi anyagot (taurin, kalcium, stb.).
Ezért kell belsőséget, és darált csontot is etetni, a megfelelő arányban. És még ezen túl is "utánvitaminozom" E és B vitaminnal, továbbá immunerősítővel (vmi immunoplex ha jól emlékszem) a mostani nyershúsos menüjét.
A kommersz tápos időkben olyan keveset evett, és olyan sovány volt a cica, hogy még állatorvoshoz is vittem miatta.
Aztán alaposan utánaolvastam a nyershús etetés fortélyainak, mielőtt belevágtam. Csak úgy látszik, elég későn...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!