Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nagyon vakarja a fülét, az...

Nagyon vakarja a fülét, az állatorvos szerint lelki eredetű okokból. Mit tehetünk érte?

Figyelt kérdés

9 hónapos kiscicám 2 hete vakarózik, de csak és kizárólag a füle tövét vakarja, máshol nem. Parazitára gyanakodtunk, próbáltam házilag lekezelni erre a célre beszerezhető szerrel, de a vakarózás nem maradt abba. Tanácstalan voltam, így végül orvoshoz vittem.

Tegnap voltunk az állatorvosnál, aki semmit sem talált. A füle teljesen tiszta, nincs gyulladás, sem duzzanat, nem érzékeny, nem fáj neki, nem melegebb, mint a másik, egyszerűen nincs semmi... Nincs rajta sérülés, és nincs élősködő sem. Se rühatka, se semmi.

A doktor szerint LELKI EREDETŰ, és ezért vakarózik. :S

A cica amúgy vemhes, és az állatorvos azt mondja, valószínűleg ez válthatja ki belőle. De akkor mit tegyek, hogy megakadályozzam a vakarózást? :S Addig fogja marni magát, míg meg nem születnek a picik? Nem tudunk tenni érte valamit, hogy abbahagyja?

Búrát nem tehetünk a nyakára, mert nem tűri. Nagyon utálja. A másik cicánkkal anno megpróbáltuk, mikor ivartalanítás után féltünk, hogy kiszedi a varratokat, de ő is állandóan próbált megszabadulni tőle (általában sikerrel).

Mivel akadályozhatom meg, hogy tovább marja a fülét? Már a szőre is kikopott azon a helyen. :S

2011. jún. 2. 12:03
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem próbálni kell, hanem rátenni. Ha leszedi visszateszed, majd megszokja, hogy ott van.
2011. jún. 2. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!